Most az az elfogadott álláspont, hogy az ukránoknak van "igazuk"?
Csak mert én nem így gondolom, de azt veszem észre,hogy egyedül vagyok a véleményemmel.
Ugyanis ha a Krím fsz. 60% orosz akkor teljesen jogos,hogy az oroszok magukénak szeretnék tudni, és nekünk is ezt kéne csinálnunk Kárpátalja bizonyos magyarlakta részeiért, bár tudom mennyire ütőképes a seregünk meg NATO, ENSZ stb...tehát ez kizárt, de elméletben ez az elv kellene.
Aki pedig úgy gondolja,hogy az ukránoké kell,hogy maradjon a fsz. az nyilván Erdélyt is Magyarországhoz csatolná románostul,mindenestől nem?!
Nem beszélve arról,hogy a nyugat elsősorban anyagi okok miatt pártolja Ukrajnát, jó kis IMF hitelek kellenek nekik is...
Természetesen nem az oroszok mellett vagyok, és azt sem mondanám,hogy az ukránok ellen, de ha állást kell foglalni akkor szerintem az oroszoknak van igazuk.
Igen, a térkép 1897-es :D
Viszont itt egy friss Ukrajna térkép a nyelvi, etnikai helyzetről:
Kelet- és Dél-Ukrajna abszolút orosz ajkú, ezen kár vitatkozni.
Az elcsatolástól nyugaton félnek mint az ördög a szenteltvíztől. Mert akkor ki állítja meg a skótokat, északíreket, walesieket, baszkokat, katalánokat, bretonokat, pikardokat, szárdokat, korzikaiakat, savijaiakat, északolaszokat, szicíliaiakat, újabban a bajorokat is... de akár texasiakat is mondhatnák meg arizonaiakat. Akkor oda a nyugati nagyhatalmak.
Tárgyalásal? igen ha előbb keményen tudtukra adják elszántságukat. A déltiroliak sem kapták volna meg az autonómiát ha csak pampogtak volna előtte, mert ott is volt bizony erőszakos akaratdemonstrálás.
Az igaz, hogy tárgalások után lehet elérni valamit, de a tárgyaláshoz kell aki a tárgyalók háta mögött ál. EUnak meg USAnak nagy egységes ukrajna kell. Aminek csatlakozási maszlaggal tönkre lehet tenni a mezőgazdaságát és iparát, azután hiteleket adni, hogy meg tudják az EUSAtól venni azt amit már nem lesznek képesek maguk kitermelni, ahová lehet majd ipart telepíteni adómentesség fejében és ahová exportálni lehet az olyan káros technológiákat amiket otthon nem lehet alkalmazni, meg ahol majd éhbérért hajlandóak lesznek dolgozni, ahová a világ szemetét és mérgét el lehet helyezni. Vagyis egy nagy gyarmatra van szükségük rabszolganépel. Egy 46 milliós piacra, akivel úgy packázik amjd a bankvilág ahogy akar. És ez annál sürgősebb, hogy elvesztettek az EUn belül 10 millió embert Orbán jóvoltából. A rabszolgákat pótolni kell.
Itt változást csak Oroszország képes kikényszeríteni. Előbb egy kis katonai erődemonstrálásal, amit majd a békés tárgyalás követt. De az biztos, hogy az orosz nem hagy magának diktálni sem a négustól, sem Megkéntől a kupírozott tanácsadójától (aki valójában a háborút szeretné), sem az eus csahosoktól. Magyarországnak meg az a legjobb, ha pillanatnyilag halgat és nem bont fel semmi gazdasági szerzőést az oroszokkal, hiába az eus iémefes urak azt szertnék. persze, hogy azt szeretnék, hogy visszatérítsenek saját (halálra) ölelő karjaikba. Pedig a jövő piaca keleten van. És aki ott fog üzletelni, azé a jövő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!