Kérdem én Magyarországnak vége van?
Vissza kéne telepíteni az ősi fafajtákat.
Amúgy meg az EU-ban nem engedélyezettek a GMO növények.
És évente kapunk tőlük pár ezer milliárd forintnyi eurót.
Mák már nem a régi :D. Már nincs az a fajta vagy nem akkor és úgy szedik le vagy hogy van ez nem is tudom, de amit ma te veszel mákot abból sose fogsz beállni az biztos.
Egyébként a pár ezermilliárddal óvatosan dobálóznék.
1. A nagy része így is úgyis minket illet.
2. Feltételekhez van kötve a felhasználás, amivel biztosítják hogy amivel többet kapunk mint ami jár az a nagy nyugati "fejlesztő" cégeken keresztül vissza is áramoljon.
GMO nincs tiltva egyértelműen az EU-ban. Vannak nagy visszhangot kapott dolgok amiknek a tilalmát sikerült egyenlőre fenntartani, hangsúlyozom egyenlőre, de ha megkötik a szabadkereskedelmi megállapodást akkor eláraszt minket az amerikai moslék amit még a kutyának se adnám oda. Sőt kapaszkodj törvénytelen feltüntetni hogy GMO, mondván hátrányos megkülönböztetés, fogyasztók riogatása ésatöbbiésatöbbi..... Ez lesz itthon is. és ha nálunk tiltanánk a felhasználást vagy köteleznénk a feltüntetést szépen indul a kötelezettségszegési eljárás. Figyeld meg 5-10 év nem kell többet várni.
Ha őshonos fafajtákat akarsz, akkor árasszuk el újra az alföldet ... Pár millió ember, pont a szabályozás miatt lett otthona ..
Inkább legyen akácos, mint sivatag . ( Van más futóhomok védett terület nagyon fontos, de ha élni is akarunk, akkor kell az akác ( nincsenek erdőink )
Pedig az akácméz az igazi, én is csak azt szeretem.
A sima méz egy idő után megkeménykedik és alig lehet kenyérre kenni, de az akácméz nem keménykedik meg.
Érdekes, hogy az EU milyen precíz ezen a téren,de népesedési, etnikai dolgok terén nagyon nem ilyen.
Legközelebb mi jön? a paradicsom vagy a burgonya kukorica? vagy a borostyán, amit pár ezer évvel ezelőtt hoztak be?
Helyette legyen génkezelt tölgy vagy mi?
Vannak invazív fafajok, azokat irtani kell ( pl gyalogakác), de akác erdőket már több 100 éve telepítünk és még tudtommal nincsenek természetes akácerdőségek Magyarországon vagyis nem nyomta el sehol se a természetes fafajokat.
"A sima méz egy idő után megkeménykedik és alig lehet kenyérre kenni, de az akácméz nem keménykedik meg."
De, az is ilyen. Simán megcukrosodik az is.
Amúgy fel kell melegíteni és újra jó lesz.
A "Európai híradó – Remény Spanyolországban" részt tedd 15:40-re kb. onnan kezdődik azt a pár percet mindenképp érdemes rászentelni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!