Az EU alaptörvényében hogyhogy nincs benne a melegek házasodásának a joga?
"[Ez 100 %, mert emlékszem, hogy a Tanár Nő rákérdezett, hogy mi az a másság, és senki sem mert megszólalni, holott egész sokan tudtuk]"
Nem mert megszólalni...Szép új idők. Mikor én voltam nyolcadikos mi azt nem mertük megkérdezni, minek kell nekünk a szovjet himnuszt énekelni november 7. - én.
Ma meg nem merjük megkérdezni miért kell elfogadnunk az aberrációt, mert csúnyán kioktatják az embert.
"Én csak azt nem értem, hogy 8.-ban amikor törin az Uniót tanultam, akkor benne volt a könyvben, hogy szorgalmazza a másság elfogadását.
...
Akkor ha szorgalmazza, mégis hogyan?"
Egyszerű a válasz. Az EU-s alapjogi chartában alapjogokat fektetnek le. Ilyen például, hogy senkit nem lehet diszkriminálni neme, bőrszíne, nemzetisége, vallása, szexuális orientációja miatt (ebből egyébként jónéhány tagállamban kapásból 3-at nem tartanak be és az Unió mossa kezeit, de ez most mindegy)
A melegházasság viszont egy törvény, amihez az adott tagállam törvényhozásának a döntése mindenképpen kell, de nem árt, ha azt megelőzi egy Uniós irányelv mondjuk valamelyik szerződésben, amit a tagállamok elfogadnak így kvázi kötelezővé válik az EU-ban.
És akkor itt jön az, amit feljebb írtam. Egy ilyen szerződés nem ment volna át se 1993-ban, se 2009-ben, sem most. Ezért nem is szorgalmazták.
"Ami késik, nem múlik. Utána jön majd a felnőtt-gyerek házasság, az ember-állat házasság, a többnejűség és a többférjűség joga. Szép új liberális világ."
Jaj Istenem...
Egy felnőtt ember el tudja dönteni, mit akar, egy gyerek (jogilag) vagy egy állat nem. Ezért melegházasság előbb-utóbb mindenhol lesz, de felnőtt-gyerek, és ember-állat sosem. És ez így van jól.
60 évvel ezelőtt még fehér férfinek színesbőrű nővel is tilos volt összeházasodnia még a világ legfejlettebb országában, az Egyesült Államokban is. Ma már másik férfival is összeházasodhat.
Kell még egy kis idő, de nekünk kell tenni azért, hogy meg is valósuljon az egyenlőség.
17
És neked mi lenne a jó abban ha a feketék és a fehérek nem házasodhatnának?
18
Az Aids-be te is belehalsz idióta és biszextől simán elkaphatod úgy hogy még nem is tudod vagy akármilyen vér útján elég ha az egyik összevérez!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!