Oltásellenesek! Mit szóltok ahhoz, hogy Texasban 10 év után először halt meg egy oltatlan gyermek kanyaróban?

4-es!
Vagyis megragadtak kb. a 19. században gondolkodás szempontjából? Sok mindent elárul...

7-es, egy szülőnek nincs joga veszélyeztetni a saját gyerekét sem a fantazmagóriája miatt.
Más országokban ilyen esetben lazán állami gondozásba vennék a gyereket.

"egy szülőnek nincs joga veszélyeztetni a saját gyerekét sem a fantazmagóriája miatt"
Ez országtól és jogrendszertől függ, nincs ilyen általános jogi vélekedés. Sőt, az általános vélekedés éppen az, hogy a szülők úgy nevelhetik a gyermeküket ahogyan szeretnék. Az sem tilos hogy vegán étrendre neveljék, vagy hogy kiengedjék egyedül a játszótérre, pedig ezek is járnak bizonyos veszélyekkel. Nem egyszerű meghatározni azt sem hogy mikortól számít valami veszélynek, hiszen pl. repülőre ülni is veszélyes, mert lezuhanhat, de ennek az esélye nagyon alacsony. Éppen ezért eltérőek a szabályozások minden országban, és van ahol ezt engedik, van, ahol nem. Én továbbra is úgy gondolom hogy a szülő felelőssége eldönteni hogy mit enged a gyermekének és mit nem, illetve hogy ezekhez a döntésekhez a lehető legtöbb információt kell a szülők rendelkezésére bocsátano. Szerintem utóbbi jelentős hiányokat szenved, ezért van sok konteós. Ezen nem változtat az, ha a konteósokat le akarod csukatni a gyermeküket meg el akarod venni, mert ez csak erősíti bennük az érzést, hogy valamiért őket kipécézte a hatalom, talán éppen azért, mert igazuk van. A megoldás éppen az ellentéte lenne, sokkal jobban kellene tájékoztatni a szülőket a következményekről, a lehetőségeikról, fejleszteni kéne a gyógyszereket, stb. Pl. abban is biztos vagyok, hogy vannak, akik konkrétan az oltás miatt nem akarják a gyreküket oltatni, de ha mondjuk tabletta vagy kenőcs lenne, azt használnák, mert abban jobban bíznak, mint a gyerekbe bökni egy tűt. De a megoldás biztosan nem az erőszakos fellépés, attól csak rosszabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!