Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A kapitalizmus a pusztulásba...

A kapitalizmus a pusztulásba vezeti az emberiséget?

Figyelt kérdés

2013. nov. 16. 10:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

A kapitalizmus egy életképtelen, önmagát felélő ideológia, egyenes következménye, hogy pusztulásba vezeti az emberiséget, Kérdező.

Az időtartam mellékes, a lényeg a végeredmény. Kérdés, sikerül-e megsemmisíteni a kapitalizmust, mielőtt elkezdődne a pusztulás.

"És a gyakorlatban is azt látjuk, hogy a kapitalista országok lakosai sokkal magasabb életszínvonalat érnek el, mint a kollektivizáltabb társadalmak."

Nos, barátom, akkor te mazsolázgatsz. És a legkevésbé se vagy hiteles.

"A kapitalizmus nem egymás kizsákmányolásáról szól."

De igen. Itt már ténytagadsz is.

"Ha a kérdező billentyűzetet gyárt és pedig megveszem, hogy tudjak ide írni, akkor a kérdező jól járt, mert pénzhez jutott a munkája nyomán én pedig szintén jól jártam mert lett egy billentyűzetem, amivel írhatok ide. Nincs kényszer, viszont mindenki nyert."

Ez már az ókorban is működött, mindenféle idióta izmus nélkül. Csak gondoltam szólok, ha esetleg ellógtad volna a töriórákat.

"A szabadság szintje a kapitalizmusban lehet a legnagyobb, mert itt a legkisebb az állam szerepvállalása a gazdaságban. Mindenki majdnem azt csinál, amit csak akar."

Ez meg úgy, ahogy van, baromság.

"És pont a kényszermentessége miatt, szerintem a létező legerkölcsösebb gazdasági ideológia a kapitalizmus."

Kapitalizmust és erkölcsöt egy mondatban leírni? Neked aztán van bőr a pofádon, kb. mint három elefántnak és hat rinocérosznak együttvéve.

"És mivel általában a kapitalista cégek a hatékonyságra törekednek, valószínűleg hamarabb térnek át új, tiszta technológiákra, mint a más rendszerekben működő cégek."

Vagy egyszerűen egy húgyagyú, idióta taknyot ültetnek pozícióba, mint Cockface Trump, aki nagy karakánul kijelenti azzal a pár magányos agysejtjével, hogy globális felmelegedés nincs, lehet pöfögtetni a dzsuvát vígan 24/7 a légkörbe.

A mínuszt pedig kaptad is, kapitalizmus-mosdató fogyatékos.

"Én meg olyan youtube videót is láttam, ahol egy lajhár átrepül az úttest fölött.

Szerintem több könyvtár, kevesebb internet..."

Gratulálok, hülyegyerek, biztos nagyon sokat gondolkoztál ezen a fennkölt szellemességen, amit most ideokádtál.

Szerintem kussolj el, és ne csinálj magadból még nagyobb bohócot.

A mínuszt csípőből kaptad, féreg.

2021. jan. 25. 01:21
 12/13 anonim ***** válasza:
96%

"Ez már az ókorban is működött, mindenféle idióta izmus nélkül. Csak gondoltam szólok, ha esetleg ellógtad volna a töriórákat."

Attól, hogy nem nevezik nevén a gyereket, még létezik. Kapitalizmus az emberi civilizáció kezdete óta létezik, ez nem modern találmány. A piacszabályozás sem modern találmány, a civilizáció kezdete óta gyakorolják a politikai vezetők.

Viszont ha már ennyire érdekel a történelem, annak során a mai napig a kommunista hatalmak voltak a legnagyobb környezetszennyezők. A mai napig Kína égeti el a világon kitermelt szén közel felét, Kínában (és az egykori Szovjetunió területén) találhatók a Föld legszennyezettebb területei, onnan indult ki ez a mostani járvány is.

Szóval ha nem szabad piac és nem is szabályozott piac, akkor mi a harmadik út?

2021. jan. 25. 06:04
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

"Attól, hogy nem nevezik nevén a gyereket, még létezik."

A kapitalizmusnak van egy jól leírható defíníciója. Attól, hogy bizonyos elemeit használták a korábbi rendszerek - jobban mondva, a kapitalizmus lenyúlt bizonyos elemeket a korábbi rendszerekből - még nem lesz kapitalizmus. A kutya tud futni, viszont a futás nemcsak a kutya sajátossága.

"Kapitalizmus az emberi civilizáció kezdete óta létezik, ez nem modern találmány."

Ez csak simán butaság. Kapitalizmus, mint olyan, az 1900-zas évekig nem létezett, főleg nem a mai formájában. Feudalizmus volt, annakelőtte rabszolgatartó társadalom, annakelőtte pedig ősközösség. Ez a jelenlegi tudományos álláspont, nem én találtam ki.

"A piacszabályozás sem modern találmány, a civilizáció kezdete óta gyakorolják a politikai vezetők."

Maradéktalanul ez se igaz, a feudalizmusban gyakorlatilag a minimálistól a semennyiig mérhető a piacok szabályozása. Akkoriban a "piac" ráadásul még valóban csak a piacteret jelentette.

"annak során a mai napig a kommunista hatalmak voltak a legnagyobb környezetszennyezők."

Ez már csak azért se lehet igaz, mert a kapitalizmus már eleve hosszabb ideje létezik, mint a kommunizmus, tehát időarányosan sem szennyezhetettek többet a kommunisták. Hogy lokálisan erősebben szennyeztek, az igaz lehet, de hogy többet szennyeztek volna, az nem. Lokálisan jobban szennyeznek, ezt nem vitatom, globálisan viszont a kapitalizmus messze lehagyta, pláne amióta Cockface Trump élből letagadta a globális felmelegedést az amerikai csatahajó-világítótorony-érv alapján.

"Szóval ha nem szabad piac és nem is szabályozott piac, akkor mi a harmadik út?"

Nos, ezért fizetünk komoly összegeket bizonyos embereknek, hogy találjanak megoldást erre. Nosza. Ha meg képtelenek rá, ki kell rúgni őket, és felvenni olyanokat, akik a pozíciót nemcsak a magas keresetért töltik be.

Hogy valahol, valakiknek ez nem érdeke, az persze más téma.

2021. jan. 25. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!