Ceausescu kiengedte a zsidókat Izraelbe! Ha én erdélyi magyarként felvettem volna a zsidó vallást, én is mehettem volna?
A zsidó vallási törvény ( halacha ) szerint:
zsidó, akinek az anyja zsidó, vagy aki betért.
Izrael álam haztéríési törvénye szerint is, aszerint ehhez még: a zsidó identitást örökli a zsidó gyremeke, unokája, gyermekének, unokájának házastársa.
Ennyi. ( angolul: [link] )
Tehát, ha erdélyi magyarként betértéel volna ( 1 - 2 - 3 éves folyamat ), akkor, igen, mehettél volna, mert akkor Izrael Állam szerint IS ( a haztéríési törvény szerint is ) zsidó vagy.
Más kérdés, hogy a betérés majdnem olyan hosszú folymat, mintha egyszerûen kimégy és letelepedést, majd állampolgárságot kérsz. Najó, annyira nem, mert a nem zsidó izraeli allampolgárságához ( akárcsak a nem magyarnak a magyar állampolgárságához ) nyolc év kell. Azt nemtom, vizsga ott van-e, valószínû, mert a legtöbb országban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!