Mit gondoltok az EU esetleges föderatív országgá válásáról?
Az nem lesz hosszú életű.
Ennél szorosabbra , mint amilyen most, nem érdemes szorosabbra fűzni.
Konföderációig érdemes elmenni, de föderációig már nem.
A történelem már megmutatta, hogy az ilyen birodalmak nem életképesek.Példa erre az Osztrák-Magyar Monarchia , Jugoszlávia meg talán a Szovjetunió is.
Nem lenne semmi értelme.
Az EU-nak nem célja, hogy nagyhatalommá váljon.
A közös hadsereget, közös külpolitikát, egy nagy közös költségvetést ennyi eltérő ország esetén nagyon nehéz lenne összehangolni, csak még jobban elmérgesednének a viszonyok és könnyen egy polgárháború lenne az eredmény, akárcsak az Osztrák-Magyar Monarchia, Jugoszlávia, Szovjetunió esetében.
Szerintem jobb egy laza békés szövetség, amiben a nemzetek maguk választhatják meg milyen politikát szeretnének követni.
Jogos. Ezért is csinálták, és most is ezért támogatják, akik támogatják.
Más kérdés, hogy a gyakorlatban egy csomó széthúzó ország a saját érdekei szerint szeretné alakítani a dolgokat, meg hogy eltartunk még egy sorozat politikust, akiknek a legnagyobb gondja a saját fizetése meg gyereknevelésük Brüsszelben.
Talán... egyszer... egyébként, érdekes volt látni, ahogy a SZU államokra bomlott és nemzeti pénzeket kezdett veretni, miközben a másik oldalon meg államszövetségbe tömörültek és közös pénzt nyomattak. :)
Jaj, de kicsi vagyok én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!