Igaz, hogy a németek, osztrákok nem toleránsak a bevándorlókkal és tökéletes nyelvtudást várnak el?
Úgy hallottam Angliában, USA-ban sokkal jobban tolerálják, ha valakinek nem tökéletes az angolja, mivel hagyományosan sok a bevándorló.
A németeknél és főleg az osztrákoknál viszont, ha valaki komolyabb munkát akar kapni, akkor elvárás a tökéletes nyelvtudás.
12.
Én a briteket nem szeretem ,olyan ááá furcsa a mentalitásuk.
Én is német vagyok félig, félig pedig magyar.
Bizonyos bevándorlókkal én sem szeretek közösséget vállalni.
De, az egyéb európaiakat szeretem.
Magyarországon nekem is mondta, olyan aki nem ismer, hogy sugárzik belőlem a nagyképűség meg a lenézés, ez egy magyar szórakozóhelyen volt.
De, nem is ismert.
Szerintem féltékeny volt, mert jobban néztem ki, mint ő és jobban tetszettem a magyar lányoknak.
Hát őőő....Én itt dolgozok és tanulok Bécsben, és nem igazán megy perfektül a német, de középfokon beszélem azért. És Teljesen normálisak, megértőek. Viszont a németek itt elég beképzeltek. Egy lánytól megkérdeztem, hogy ausztriai-e erre emelt hangon pattogott, hogy ő német, és kikéri magának, mert Ő nem osztrák ő bajor. De elég bunkó volt velem, miután megtudta, hogy magyar vagyok.
De az osztrákokkal nincsen bajom. Sőt egy bécsi lánnyal tök jól elbeszélgettem munka közben. Előtte nemsokkal váltam szét egy magyar lánnyal (ő máshol dolgozott aznap), és egyből tudta, hogy magyar vagyok. Pedig mondta, hogy nincsen magyar ismerőse. Nem túlzottan érdekelte, hogy néha egy-egy csúnya nyelvtani hibába botlottam.
De a kolesz konyhájában találkoztam egy német sráccal. Kérdeztem, hogy honnan jön, mondta, hogy Köln. Amikor ő kérdezte, hogy én, akkor mondtam, hogy Budapest, mire rávágta mosolyogva, hogy SZIGET!
Nem tudom, hogy kit kell utálni, és kit nem, de nem is akarom. Pozitívan állok az emberekhez, ha pedig bunkó, akkor én is az vagyok vele. De az osztrákokat kifejezetten bírom.
Az USA-ban is és Angliában is éltem jópár évig, jelenleg Svajcban
élek lassan másfél éve. Az Angol Szász országokban teljesen más
a mentalitás, nekem sokkal jobban bejön az angol mentalitás sok esetben sokkal jobban tolerál bizonyos esetekben, nyeltudás, származás, vallás stb. Persze ott is vannak problémák ezeken a területeken.
Nap mint nap probálok munkát találni és tapasztaltam és tapasztalok is furcsaságogat. Például konyhai kisegítôt, kávézóba kisegítôt vagy Mc Donald's keres takarítót aki, akik anyanyelvi szinten beszélnek németül.
Ezek a munkák nem nevezhetôk "komoly" munkáknak, vajon miért kell anyanyelvi szinten németül tudni?? A másik probléma itt Svájcban hogy sok esetben franciául vagy és olaszul is kell beszélni az elôbb felsorolt vagy hasonló munkák betöltésére. Vajon mi okból kifolyólag?
Itt is érzékelhetô kicsit az idegenellenesség hogy nem szeretik a bevándorlókat és nem csak a muszlimok és az afrikaiakkal szemben.
Németországban is hasonlóak a problémák Nemetországot megjárt ismerôseim elmondásaik alapján. Ausztriáról nincsenek túl sok informáciòim, talán ott még könyebb a külföldieknek munkát találni.
Az én tapasztalataim alapján a német ajkú országoknak eleggé nehéz megérteniük azt hogy a német nyelv nem olyan világ nyelv mint az angol, francia vagy a spanyol. Mindettôl függetlenül itt Euróbában egy fontos, hasznos nyelv a francia mellett.
Egy idegen nyelv megtanulása senkinek sem válik kárára, persze mindenkinek mások a szempontjaik hogy melyik nyelvet választja.
... és a négerekkel kirekesztőek (érthetően mert nem képesek beilleszkedni)...
a negerek (helyesen: afroamerikaiak es afriakaiak, az intelligenciaszinted mellett nem varhato el, hogy ezt tudd) nem tudnak beilleszkedni?
tehat ez borszinfuggo?
ostoba bonehead
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!