Igaz, hogy a németek, osztrákok nem toleránsak a bevándorlókkal és tökéletes nyelvtudást várnak el?
Úgy hallottam Angliában, USA-ban sokkal jobban tolerálják, ha valakinek nem tökéletes az angolja, mivel hagyományosan sok a bevándorló.
A németeknél és főleg az osztrákoknál viszont, ha valaki komolyabb munkát akar kapni, akkor elvárás a tökéletes nyelvtudás.
1. Nem
2. Igen
A kvázi folyékony nyelvtudás elvárása nem a tolerancia hiányát jelenti, max. az olyan elborult agyakban, ahol a tolerancia és a bevándorló két szitokszó.
Ausztriából származom , tudok nyilatkozni.
Ez inkább tartományfüggő.
Az én tartományomban általában , nem szeretjük az idegen bevándorlókat.
De , ez főleg a muszlimokra ,afrikaiakra meg a hasonló "kultúrnépekre" igaz.Belőlük nem kérünk , Danke.
Más európaiakkal kevés embernek van baja.
A nyelvtudás azért szükséges mindenképpen , főleg ha komolyabb munkát akarsz.
Az első félreértette. Én sem arra gondoltam, hogy az angol országokban nem elvárás a nyelvtudás, hanem ott jobban tolerálják, ha valaki akcentussal beszél, nyelvtani hibákat vét.
Tehát olyanokra gondolok, akikkel lehet jól kommunikálni, csak a nyelvtudásuk közel sem tökéletes.
Attól függ milyen jellegűek azok a nyelvtani hibák.
Nem mindegy, hogy mit rontasz el.
8#
3. válaszoló
Én a németek közül a bajorokat bírom a legjobban.
Mert nem annyira pol.korrektek , mint a többi német.
Jobban ellehet velük beszélgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!