Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Oroszo. és Kína miért vétózta...

Oroszo. és Kína miért vétózta meg a Szíriai be ENSZ beavatkozást?

Figyelt kérdés
és ha Oroszország békésen ( [link] akarja megoldani a szír helyzetet akkor miért vétózta meg a be avatkozást, bár azt is mondták az oroszok hogy ha kell fegyverrel is megvédik az érdekszférájukat, és nem tudom hogy az Assad kormánynak milyen a kapcsolata az oroszokkal és Kínával, de ha az oroszok fegyverrel is be avatkoznának akkor nem lehet rossz a kapcsolat. Tehát akkor nem értem miért nem engedte hogy az ENSZ avatkozzon be. valaki be avathatna hogy mi is folyik itt nem követem az eseményeket! ja és itt nem az oroszokat és Kínát akarom befeketíteni, csak nem értek egy-két dolgot, néhány összeesküvés elméletet olvastam erről és úgy már össze áll a kép, de mi ebből a biztos? ha az USa készíti elő az Irán elleni háborút akkor, azt sztem a másik 2 nagyhatalom nem hagyná, nem?
2013. szept. 9. 11:28
 1/9 A kérdező kommentje:
*Oroszo. és Kína miért vétózta meg a Szíriai ENSZ beavatkozást?
2013. szept. 9. 11:29
 2/9 anonim ***** válasza:

tudtommal semmi bizonyítékot nem mutattak még be az országok, hogy a rezsim vetette be a vegyi fegyvereket.

ebben az esetben nem megalapozott a támadás. Sőt megvallom én azt se értem, hogy usa mi a francot játsza a nagy békefenntartó szerepét a világ másik felében.

Illetve itt most inkább csak a politikusokról van szó.

Tekintettel arra, hogy az emberek többsége nem nagyon akar háborút tudtommal.

Briteknél is leszavazták.

Persze oroszoknál állhat más érdek is a háttérben.

2013. szept. 9. 11:55
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
kettes Azoknak mond ezt, akiknek a hozzátartozói meghaltak a vegyi támadásban. És képzeld magadat a helyükbe.
2013. szept. 9. 12:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Arra nincsenek bizonyítékok, hogy a kormány vetett volna be vegyi fegyvert.

Arra viszont van bizonyíték, hogy a CIA és egyes arab államok ellátták ilyen vegyszerekkel a lázadókat és sok ember az életével fizetett ezért.

Ezért ítéli el nem csak Kína és Oroszország, de rajtuk kívül még nagyon sok ország a lehallgatási botrányba keveredett USA-t. Bizonyítékok hiányában vétózta meg a beavatkozást...

2013. szept. 9. 12:44
 5/9 anonim ***** válasza:
hármas: nem azt mondom, hogy nem volt támadás, hanem az a kérdés, hogy ki tette.
2013. szept. 9. 13:51
 6/9 anonim ***** válasza:

A kérdés annyira egyszerű, hogy az ENSZ vizsgálói meg sem próbálták kideríteni a tettest, arra korlátozódott a mandátumuk, hogy volt-e vegyi fegyver használat. És még ezt sem merték ránézésre kimondani.

Ettől függetlenül mindenki hatalmi megfontolásból teszi, amit tesz. Az USA és a britek szeretnék a saját irányításuk alá vonni a szír területeket, az oroszok nem akarják engedni befolyásuk csökkenését, a kínaiak a hatalmi egyensúly felbomlásától tartanak. Az USA minden eddigi beavatkozása egyébként sikertelen (a kitűzött célhoz képest) és megalapozatlan volt Vietnamtól napjainkig.

2013. szept. 9. 16:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Mert az ENSZ beavatkozásban Oroszország és Kína nem tudna tevőlegesen részt venni. Oda alapvetően Amerika illetve néhány Nato állam(Francia Ország Nagy Britannia,esetleg Olaszország) tudna fegyveres erőt küldeni. Ezzel viszont bukna számukra az egész közel-kelet.
2013. szept. 9. 17:23
 8/9 A kérdező kommentje:

"Oda alapvetően Amerika illetve néhány Nato állam(Francia Ország Nagy Britannia,esetleg Olaszország) tudna fegyveres erőt küldeni. Ezzel viszont bukna számukra az egész közel-kelet."

Miért így nem bukik?

2013. szept. 9. 17:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Amig Asszadé a hatalom, illetve egy helyi kiskirály van hatalmon, azt mégmeg tudják venni. De ha ott komoly haderő van nem tud labdába rugni (lásd irak, vagy afganisztán, de mondhatnám jugoszláviát is, pedig oda orosz békefenntartók is voltak).
2013. szept. 9. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!