Szerintetek mi a celja az ENSZ-nek? Kinek es mire jo?
A kerdes annak kapcsan merult fel bennem, hogy Oroszorszag es Kina megvetozta a sziriai beavatkozast. Mivel Asszad eleg drasztikusan gyilkolja a sajat nepet, szamomra a nemzetkozi beavatkozas a nep vedelmeben logikusnak tunt - bar az ketsegtelen, hogy ez a szir BELUGYEKBE valo beavatkozas.
A vetok azonban - szerintem - az ket orszag "termeszetebol" ered. Az oroszoknak sok bajuk van a belso felkelesekkel a Kaukazusban, a kinaiaknak meg Tibetben valamint Sang Jangban, ahol az iszlamistak fegyveres felkeleseket szerveznek. Ok tehat nyilvan elleneznek minden kulso beavatkozast, nehogy ez peldakent szolgaljon a jovoben.
De akkor mire jo az ENSZ?
"Uj Vilagkormany"-rol en csak a GYIK-on olvastam, es ugy ertettem, hogy az egy titkos zsido osszeeskuves. Az ENSZ-nek azonban tagjai - sok massal egyutt - az oroszok is, a kinaiak is, az iszlam allamok is. Igy tehat ok is reszei az Uj Vilagkormanynak?
Elozo
Te tkp visszatersz #1 allitasara. De ismet kerdem:
"Az ENSZ-nek tagjai - sok massal egyutt - az oroszok is, a kinaiak is, az iszlam allamok is."
Vagyis szerintetek cionistak uraljak Oroszorszagot, Kinat, Egyiptomot, Torokorszagot, Sziriat... stb?
"Szerintetek mi a celja az ENSZ-nek?"
Olvasd el esetleg az ENSZ alapokmányt.
"Oroszorszag es Kina megvetozta a sziriai beavatkozast."
Nyilván nem tetszik nekik az az amerikai felfogás, hogy az USA jobban tudja minden országnál, hogy mi a jó neki, és a világ minden táján mindennek az USA tetszése szerint kell alakulnia. Van ilyen, szokd meg.
"De akkor mire jo az ENSZ?"
Pl. 1945 óta egyetlen erőszakos határmódosítást sem ismert el a nemzetközi közösség. Vagyis az ENSZ teljesíti azt, amit a Népszövetség is akart, csak nem tudott. Az egyetlen vitás hely Palesztina, ahol Izrael továbbra sem hajlandó lemondani a hódításairól, de azokat nem is ismeri el a legtöbb állam.
"Pl. 1945 óta egyetlen erőszakos határmódosítást sem ismert el a nemzetközi közösség."
Én még emlékszem valami Jugoszlávia nevezetű országra, még szomszédunk is volt, néminemű háborúval vált szét a mostani államokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!