A külföldiek mit tudnak Trianonról?
Arra lennék kíváncsi,hogy külföldön azt mondják,hogy a mai Szlovákia területén egykor magyarok laktak, stb vagy ott is a szlovákok elmélete szerint tanítanak,azaz hogy a magyarok elfoglalták a szlovákoktól, aztán Trianon idején pedig vissza kapták a szlovákok?
Hogy egyszerűbben fogalmazzak, magyar szempontok szerint mennyire reálisan tanítanak?
(Természetesen nem a környező országokra vagyok kíváncsi, ők sejtem,hogy miket tanítanak, de a többi Európai ország, a nyugat hogy tanítja ezt?)
Egy franciának, vagy németnek Lotaringia sokkal fontosabb volt, mint a versaillesi béke más diktátumai. A többi számára meg még kevésbé érdekes.
Ha meggondoljuk, a magyar történelemkönyvekben az európai történelemben fontos szerepet játszó Lotaringia elégé érintőleges, akkor a jelentéktelen magyar változásokat miért tárgyalnák nagyhatalmak.
Igen, mert ha egy ország elveszti a 2/3-át azt le kell szarni és csak az idióta turbómagyaroknak kell,hogy eszébe jusson néha.
Ja rég volt?Aha, a Holokauszt se tegnap volt, ja de igen az más...én csak gratulálni tudok ehhez a gondolkodásmódhoz.
ezert vannak a turbomagyarok :-)
atlag nyugati az eleteben nem talalkozik ezzel a problemaval
kanadai is csak udvariassagbol kerdezte meg ,hogy honnan jottem..annyi volt a reakcio : aaa ott most is balheznak valamin..hogy mi volt, tortenelem ...ha Erdelyt akarod ,vedd meg ..penz beszel stb.
csak szolj idejeben ,hogy koltozek el a szulofoldemrol, mert nem vagyom a turbomagyarok tarsasagat!!!!
Kérdezõ ilyen kérdéseket, ne is írj ki itt gyk-n, mert itt a legtöbben hazaáruló Kádárista baromok.
Meg most miaz hogy, ne foglalkozzunk Trianonnal, mikor még mindig rengeteg magyar van kint.
Meg most miaz hogy, ne foglalkozzunk Trianonnal
dehogynem, foglalkozatok ..csak ha lehet ne Erdelyben ,mert ott en vagyok otthon!!!
Kedves kérdező és ,,turbómagyarnak,, nevezett személyek!
Nem szabad ,,lesz*rni,, ezt az eseményt, de nem kell naponta véres kardként végigcsörtetni vele a nagyvilágban, mint ahogy a zsidók teszik azt a holokauszttal (igaz, ők a világmédiában, de a mechanizmus ugyanaz). A megtörtént eseményeket, tényeket el kell fogadni, hogy megtörténtek, és azontúl kétszer annyira odatenni magunkat, hogy a veszteségeket orvosoljuk.
Szerény vélemény szerint ez a fajta hozzáállás, hogy ,,mindig azt akarjuk, ami nincs meg,, nem visz előbbre, hiszen az energiát a már megtörténtre, a már nem létezőre fordítjuk. El kell fogadni, hogy hogyan bánt velünk a sors, és a kézhez kapott lapokkal kell játszani!
Szerintem a titeket támadó kollégáim is valami ilyesmire gondolnak, de a nem túl választékos megfogalmazás elég sokszor szül ellentéteket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!