A balliberálisok miért akarják az Európai Unióban tartani Magyarországot?
Kedves 60.!
Bár szerinted hülye vagyok, felmerült bennem kettő kérdés, amiben érdekelne a válaszod!
1.: Azt a bejegyzésemet kritizáltad, amiben egy fiktív Barrosso levelet írtam. Tehát szerinted előfordul olyasmi, hogy uniós szerv feladótól levél érkezik egy tagállam kormányához vagy akár közvetlenül egy vállalkozáshoz, hogy valamilyen tevékenységet X időn belül szüntessenek be?
2.: Ha Horvátország még egy hónapja sem tagja az EU-nak, akkor az EU hogyan utasított már eddig 2 hajógyárat a működés beszüntetésére?
Tudom, nem nekem szól, de az miért releváns ebben az esetben, hogy mióta EU-tag? Szerinted egy csatlakozó országnak nem kell megfelelni bizonyos feltételeknek, hogy egyáltalán beléphessen? És nem, nem arról beszélek, hogy az volt a feltételek egyike, hogy szűnjön meg 2 hajógyár, hanem arról, hogy már a tagság előtt vannak feltételek, hogy egyáltalán beléphessen.
Romániát pl. senki nem akarja, hogy Schengen-övezet legyen, mert a sok bevándorló román meg cigány rögtön özönlene Angliába, Németországba, Franciaországba. Ezért állítanak kritériumokat Romániának, hogy Schengen lehessen. Meg ezért vannak kritériumok a belépő országoknak.
A válaszom után nem sokkal jutott eszembe az, amit még leírok most(én voltam az 56-os hozzászóló).
Ha szükségünk is van most az unióra, mint szükséges rosszra, ez is szerintem azért van, mert az úgynevezett "rendszerváltás" után a politikusaink, vezetőink elérték, hogy hazánk gyakorlatilag teljesen ki legyen szolgáltatva az idegen érdekeknek, és függővé váljon. Persze nem, mintha azelőtt nem lettünk volna azok, de akkortól még jobban. Mindezt kb. 15 év alatt érték el, amíg be nem léptünk az Unióba.
Jelentős részben a privatizációval és az államadóssággal érték el ezt az állapotot, közben meg hivatkoztak szabad tőkeáramlásra, versenyre, piacokra, demokráciára meg mindenfajta "esti mesére", és ezt a horgot nagyon kegyetlenül lenyeltük, mert egyszerűen le kellett nyelnünk. Így elő is lett készítve a "terep" az EU-ba történő belépésre, így az ország nem is tehetett mást.
Mindebben persze a mi szolgalelkűségünknek nagy szerepe van, pontosabban fogalmazva a vezetőink szolgalelkűségének. Ők meg szépen átvertek minket a külföldi vezetőkkel együtt.
Mindebből következik, hogy az EU az irányításnak egy hihetetlenül rafinált formáját alkalmazza. Akik ún. "csendes gyarmatosításról" beszélnek, azok erre gondolnak. A kettős mérce is nyilvánvaló szerintem. A világnak a vezetői a magabiztosság látszatát keltik az emberekben, akik ki vannak nekik szolgáltatva. Olyan állapotot akarnak fenntartani, amelyben az átlagemberek tehetetlenek, és amelyet nem tudnak befolyásolni, pl. válságok, infláció, háborúk, betegségek, félelem, munkanélküliség. Ők pedig kiállnak az emberek elé öltönyben, nyakkendőben, és azzal próbálják nyugtatni őket, hogy ők majd megoldják mindezt, illetve megteszik a szükséges lépéseket. Az emberek nagy része meg hisz nekik, mert félnek és tehetetlenek. Persze, a politikusokat is irányítják fentebbről, de erről már viszonylag kevesen tudnak.
Valójában a szocializmus és a kapitalizmus egy tőről fakadnak, kéz a kézben járnak. Igazából szerintem valódi szocializmus, kommunizmus az soha nem is volt a Földön, mint ahogyan valódi demokrácia sem. De ez már nem tartozik szorosan a témához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!