A balliberálisok miért akarják az Európai Unióban tartani Magyarországot?
"Te tényleg nem érted, miért csinálja ezt a magyar vállalkozó a külföldi multikkal szemben? Mert ha nem érted, akkor nem tudom, milyen gondolkodó ember vagy.. "
Ismerek olyan vállalkozást, amelyiknek nemhogy Magyarországon multi, de Európában egyáltalán nincs versenytársa. A legrosszabb fajta... Ő miért lop-csal-hazudik? Hiszen nem bántja egyetlen csúnya multi sem.
"Érdekes, 4-es metróra valahogy mindig van pénz eredmények nélkül, cigányintegrációra van pénz, holokausztkárpótlásra van pénz, végkielégítésekre van pénz... "
Tehát te most azért kampányolsz, hogy a magyar állam által működtetett cégek jöjjenek létre? Mert ha ezt a pénzt kiosztják a magyar vállalkozóknak, az hamar eltűnik az élet süllyesztőjében.
"Érdekes, 4-es metróra valahogy mindig van pénz eredmények nélkül, cigányintegrációra van pénz, holokausztkárpótlásra van pénz, végkielégítésekre van pénz... "
Ezekre mennyi pénz megy el? A négyes metróra 600 milliárd (kb 10 év alatt), a többire évente 50? Évente összesen 120 milliárd. A GDP 30 ezer milliárd. Tehát 0,4%. Lehet, hogy nagy számnak tűnik, de az összes kiadáshoz/bevételhez képest lepkefing.
"Ezt sem értem, hogy miért nem tudod megérteni. Vannak lyukas hordok, amiken keresztül folyik ki a pénz, és az unió is közéjük tartozik. "
Tehát akkor most van pénzünk vagy nincs pénzünk?
"idehozza a szemetet, a génmanipulált emberi fejnagyságú paradicsomot és sorolhatnám. "
1. Ne vedd meg. 2. Gyárts te is olyat. Ezt jelenti az alkalmazkodás.
"Ja. Gondolkodó ember vagy."
Ha hiszed ha nem: igen. De legalábbis nem gyűlölködök. Te ezzel szemben nem tudod a különbséget a multi vállalatok és a multi kereskedelmi láncok között. Ugyanis te végig a láncokról beszélsz, miközben egyszerűen csak multizol. Holott az egy sokkal bővebb kör. És egyébként félreértés ne essék: nem tartom sem jónak, sem hasznosnak sem az EU-t sem a multinacionális kereskedelmi láncokat. Egyszerűen szükségesek (szükséges rossz).
Gondolkozz el azon, hogy az emberek miért járnak a teszkó és társaiba? Mert olcsóbbak, mint a kisboltok. Mi lenne, ha nem lennének teszkók és társai sem? Minden drágább lenne, mivel most is minden drágább (de legalább ugyanannyira nem magyar) egy CBA-ban is. Tehát te azt szeretnéd elérni, hogy az emberek kevesebb, de drágább termékeket vegyenek az amúgy is kevesebb fizetésükből? Ha nem lenne teszkó, akkor nem lenne olyan, aki behozza a szlovák tejet és a spanyol paradicsomot? Dehogynem lenne, az emberek ugyanazt a sz*rt ennék, csak drágábban. Ugyanúgy hátrányban lennének a magyar termelők. A mezőgazdaságban meg a legnagyobb probléma az, hogy a magyarok nagy része bizalmatlansági alapon képtelen az együttműködésre a többi termelővel. Pedig külön-külön semmit sem érnek. Éppen ezért versenyképesebb a német mezőgazdasági termék a magyarnál. Nem az adókban és bérekben keresendő a különbség.
Gondolkodó ember vagyok-e? Nézd, sem ezek, sem a korábban leírt soraim nem gyűlöletből leírt sorok. Ami itt sokakról nem mondható el.
"Ismerek olyan vállalkozást, amelyiknek nemhogy Magyarországon multi, de Európában egyáltalán nincs versenytársa. A legrosszabb fajta... Ő miért lop-csal-hazudik? Hiszen nem bántja egyetlen csúnya multi sem."
Jó, nem mondtam, hogy az összes magyar vállalkozó tisztességes. De unokatestvérem raktárban dolgozik 3 műszakban, és ott napi szinten szegnek törvényt. Pótlékok megvonása ilyen-olyan mondvacsinált okokra hivatkozva. Sokaktól, mert még a végén majd jön az "unokatesód egy nyomorék, nem tud dolgozni stb".
"Tehát te most azért kampányolsz, hogy a magyar állam által működtetett cégek jöjjenek létre? Mert ha ezt a pénzt kiosztják a magyar vállalkozóknak, az hamar eltűnik az élet süllyesztőjében."
Igen, ezért kampányolok. De szigorú törvények és büntetések mellett.
"Ezekre mennyi pénz megy el? A négyes metróra 600 milliárd (kb 10 év alatt), a többire évente 50? Évente összesen 120 milliárd. A GDP 30 ezer milliárd. Tehát 0,4%. Lehet, hogy nagy számnak tűnik, de az összes kiadáshoz/bevételhez képest lepkefing."
Magyarország éves költségvetése 11-15 ezer milliárd Ft körül szokott ingázni. Csak arra világítottam rá, hogy ez is viszi a pénzt. Mint ahogy a szociális hálón élősködők is. A cigányok, akik 7-8 gyereket szülnek, mert pénz. A segélyek kifizetése. Ami tendenciózus, hiszen ők nem is akarnak elmenni dolgozni. Tehát nem arról van szó, hogy éppen akkor rúgták ki őket a munkahelyről, és amíg keresnek munkahelyet, addig segélyen vannak. Meg hát a legnagyobb lyukas hordó az államadósság. Ugyanis az soha nem fogy el. Nem csak azért, mert hitelből fizetjük a hitelt, hanem mert megfojtja az is az országot.
"Tehát akkor most van pénzünk vagy nincs pénzünk?"
Eddig nem volt világos?
"1. Ne vedd meg. 2. Gyárts te is olyat. Ezt jelenti az alkalmazkodás."
Na ez az. Összefügg a kettő dolog.
1, Mivel a multik mellett szinte már nincsen kkv-szektor, ezért nem tudom, csak náluk megvenni.
2, Nem tudok gyártani, mert értelmetlen lenne, mivel nincsen piac, ahol eladhatnám - ha már nagy tételben csinálom - illetve boltom sem, mert nem tudok konkurenciája lenni a multinacionális vállalatoknak.
Én azt is megértem, hogy jelenleg az EU nélkül vége lenne Magyarországnak, DE lehetne kiépíteni keleten is gazdasági kapcsolatokat. A keleti népek jelenlegi is fejlődő államok, a nyugati népek ezzel szemben a holtponton vannak, innentől már csak lejjebb van az út. Törökország, ahol testvérnépként tekintenek ránk, Oroszország, Kína, Irán, arab államok stb. Végre érdemben velük is fel kellene venni a kapcsolatot. Másik pedig az, hogy ha Magyarország kilépne az unióból - mondjuk a keleti nyitás után - az nem azt jelenti, hogy lehull újra a vasfüggöny, és megszűnik a nyugati államokkal a kapcsolat. Ugyanúgy lennének gazdasági kapcsolatok, minden. És ez nem azt jelenti, hogy elindulunk életszínvonalban Kína felé, meg balkán meg egyéb hülyeség. Csak ezt is meg kellene lépni.
Makepeace
Remélem, hogy az olyan emberek, mint te, nagyon hamar elhullanak valamiben! Olvasom az itteni hozzászólásaidat, a születésednél kapott elég oxigént az agyad? De most komolyan kérdezem. Vagy születésednél valami rendellenesség volt? Vagy a szüleid ittasak voltak vagy mi van? Annyi hülyeséget hordasz itt össze-vissza. Hogy jön most ide 2013-hoz a délszláv háború? Amit ráadásul a szerbek kezdtek, ha nem tudtad volna..ezt sem..nem meglepő, sok mindenből hülye vagy, nem kicsit, nagyon..ahogy a főnököd mondaná. A horvátoknál ráadásul eddig is voltak hajógyáraik, és nem mentek csődbe. Mit karol rajta fel az unió te ostoba?
Jobboldali a szerencsétlen, ott ez a stílus, ezek az érvek! átk**rják az egész magyar NÉPet, ezek meg még tapsikolnak is hozzá!
Ennyi agyuk van ezeknek, nem csodálkozok rajtuk...
Ott volt egy érv, mivel egy dolgot hoztál fel, a többi csak mocskolódás volt:
A horvát hajógyárak, amik eddig, az unió nélkül is jól elvoltak. Te meg írtad, hogy majd az unió felkarolja őket, nehogy csődbe menjenek. Te voltál az idióta. És baloldali vagy, érthető, hogy nincs sok agyad.
" azt a szedett-vedett
bandát az EU-ba, pláne a 90-es években zajlott
népírtásaik után... (tudom Gotovináról
kiderült másodfokon, miután elsőre kapott
vagy 23 évet, másodikra már nemzeti hős lett
a sz**rfészekből, csak azért mert nem szerb!
És ezt a férget üneppelte a jobbik! Csak
gratulálni tudok..."
Úgy látom a kultúra újra kicsapta nálad a biztosítékot makpísz, én meg azt nem értem téged miért türnek meg még az oldalon.
És ti szerbek semmivel nem vagytok különbek! Mivel ha jól emlékszem ilyesmit állítottál magadról, hogy van benned szerb valami is. Ráadásul még liberós is vagy....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!