Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha Bajnai lecsökkentené a...

Ha Bajnai lecsökkentené a minimálbért nálunk is olyan alacsony lenne a munkanélküliség, mint Romániában?

Figyelt kérdés

Romániában a legalacsonyabb a minimálbér az EU-ban (kevesebb, mint fele a magyarnak) és a munkanélküliség is alacsony.

[link]

Igaz Bulgáriába csak 1%-kal magasabb a minimálbér, mint Romániában, ott viszont átlag feletti, magas a munkanélküliség. Ennek lehet, hogy a fejletlen infrastruktúra, az ország perifériahelyzete az oka. Magyarországon viszont fejlett infrastruktúra van és közel van a fő piacokhoz, a munkaerő is kicsit képzettebb, így versenyképesebbek lennénk, mint Románia.

2013. jún. 21. 16:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
21%
Jelentős mértékben megnőne a munkanélküliség.
2013. jún. 21. 17:23
 12/28 anonim ***** válasza:
46%

"Akik azt írták, hogy ennek hatására nőne a munkanélküliség, azoktól meg kéne vonni a szavazójogot."

Véleményem szerint meg tőled kellene, hiszen a tyúk jobban ismeri az ábécét mint te Magyarország helyzetét.

2013. jún. 21. 17:24
 13/28 anonim ***** válasza:
22%

17:06, vonják! Úgyse élek vele, és semmivel nem jobb ha LiBajnai fosztogatja az országot, mintha Orsósviktor.

Ha a szavazástól BÁRMI megváltozna, azonnal betiltanák. Üdv a való világban, Neo...

2013. jún. 21. 17:25
 14/28 anonim ***** válasza:
25%

"Ha lecsökkentik a minimálbért, még több munkanélküli lenne, és a bűnözés kb. a duplájára ugrana fel (értsd: aki 60 ezerért nem akar dolgozni, 30 ezerért még annyira sem fog). "

Így van. A minimálbér csökkentése munkanélküliség gerjesztő hatású. Ezt kizárólag azok nem látják át akik még az anyjuk csecsit szopják.

2013. jún. 21. 17:26
 15/28 anonim ***** válasza:
45%

"Bajnai soha nem mondta, hogy csökkenteni akarja a minimálbért. A munkabérre rakodó adóterheket akarja csökkenteni, "

Ha az adóterheket csökkenti azáltal a saját maga által ellopható vagyon mennyiségét csökkenti. Tehát ez kamu.

2013. jún. 21. 17:29
 16/28 anonim ***** válasza:
89%

"Nyilván több munkahely lenne, ha kisebb lenne a minimálbér, viszont nem tudom hogy vagytok vele, én ennél kevesebbért el se mennék dolgozni, inkább én is élnék segélyből vagy dolgoznék feketén."

Nálad az igazság. Csak saját cégem adatait nézve jelenleg 40 fő hiányzik szakasz szinten. Ha tovább csökkented a bért még a jelenlegi dolgozóink is el fognak menni.

2013. jún. 21. 17:31
 17/28 anonim ***** válasza:
31%

"Akik azt írták, hogy ennek hatására nőne a munkanélküliség, azoktól meg kéne vonni a szavazójogot."

Tőled meg a levegőt kéne megvonni. A bércsökkentés a munkanélküliséget növeli és pont.

2013. jún. 21. 17:33
 18/28 anonim ***** válasza:
42%
Amikor a Fidesz felemelte a minimálbért 78000-ről 93000-re (bruttóról beszélünk), ezzel gyakorlatilag csak a munkáltatókat terhelve, akkor nem ugrott meg a munkanélküliség. Kb ennyire nem lenne hatása egy (munkáltatók terheit csökkentő) minimálbér-csökkentésnek sem. Aki itt 30000-es minimálbért vízionál, azt el kell szomorítanom: amiről Bajnai beszélt, az a bruttó minimálbér csökkentés lenne, amivel a munkavállaló nem keresne rosszabbul, csak a munkaadó terhei csökkennének.
2013. jún. 21. 17:44
 19/28 anonim ***** válasza:
Én voltam az. Nem vizionáltam semmi konkrétat,csak mondtam egy jelenleginél lényegesen kisebb összeget. Most érted, aki a jelenlegi minimálbérért nem hajlandó 12 órákat gürizni, mert az éhenhaláshoz is kevés, az kevesebbért az ágyból se fog felkelni. Ahogy írták előttem, ezzel a feketemunka fog erősödni (és a feketemunkáltatónak van igaza).
2013. jún. 21. 18:10
 20/28 anonim ***** válasza:
Ennyi. Magyarországon a helyi sajátosságokat figyelembe véve már egy óvodás is tudja, hogy a bérek bárminemű csökkentése a munkanélküliséget növeli.
2013. jún. 21. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!