Ha Bajnai lecsökkentené a minimálbért nálunk is olyan alacsony lenne a munkanélküliség, mint Romániában?
Romániában a legalacsonyabb a minimálbér az EU-ban (kevesebb, mint fele a magyarnak) és a munkanélküliség is alacsony.
Igaz Bulgáriába csak 1%-kal magasabb a minimálbér, mint Romániában, ott viszont átlag feletti, magas a munkanélküliség. Ennek lehet, hogy a fejletlen infrastruktúra, az ország perifériahelyzete az oka. Magyarországon viszont fejlett infrastruktúra van és közel van a fő piacokhoz, a munkaerő is kicsit képzettebb, így versenyképesebbek lennénk, mint Románia.
"Akik azt írták, hogy ennek hatására nőne a munkanélküliség, azoktól meg kéne vonni a szavazójogot."
Véleményem szerint meg tőled kellene, hiszen a tyúk jobban ismeri az ábécét mint te Magyarország helyzetét.
17:06, vonják! Úgyse élek vele, és semmivel nem jobb ha LiBajnai fosztogatja az országot, mintha Orsósviktor.
Ha a szavazástól BÁRMI megváltozna, azonnal betiltanák. Üdv a való világban, Neo...
"Ha lecsökkentik a minimálbért, még több munkanélküli lenne, és a bűnözés kb. a duplájára ugrana fel (értsd: aki 60 ezerért nem akar dolgozni, 30 ezerért még annyira sem fog). "
Így van. A minimálbér csökkentése munkanélküliség gerjesztő hatású. Ezt kizárólag azok nem látják át akik még az anyjuk csecsit szopják.
"Bajnai soha nem mondta, hogy csökkenteni akarja a minimálbért. A munkabérre rakodó adóterheket akarja csökkenteni, "
Ha az adóterheket csökkenti azáltal a saját maga által ellopható vagyon mennyiségét csökkenti. Tehát ez kamu.
"Nyilván több munkahely lenne, ha kisebb lenne a minimálbér, viszont nem tudom hogy vagytok vele, én ennél kevesebbért el se mennék dolgozni, inkább én is élnék segélyből vagy dolgoznék feketén."
Nálad az igazság. Csak saját cégem adatait nézve jelenleg 40 fő hiányzik szakasz szinten. Ha tovább csökkented a bért még a jelenlegi dolgozóink is el fognak menni.
"Akik azt írták, hogy ennek hatására nőne a munkanélküliség, azoktól meg kéne vonni a szavazójogot."
Tőled meg a levegőt kéne megvonni. A bércsökkentés a munkanélküliséget növeli és pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!