Mit gondoltok a szlovákokról meg a románokról?
11/19 A kérdező kommentje:
Romáokttól: ''Már Szent István is román volt!'' ''A kilencvenes években több román történelmi és ismeretterjesztő magazin azt a "tényt" ismertette a tudásra szomjazókkal, hogy Alexandru Ciuma din Chiurus román tudós állította össze az első tibeti-angol szótárat és nyelvkönyvet - aki egyébként neve elferdítésével nem más lenne, mint Kőrösi Csoma Sándor.'' De akkor is bepótolom a román történelemhamisítást is. Legyen bizonyíték!!XD
Miért kell kollektíven utálni más népeket? Ezt egyszerűen soha nem tudom felfogni. Én szerintem az lenne a legjobb, ha barátságot ápolnánk a románokkal és a szlovákokkal is.
2013. máj. 11. 22:03
13/19 A kérdező kommentje:
Kedves #12-es!Azért nem vagyunk kedvesek a románokkal ,meg a szlovákokkal ,mert nem elég hogy elvan csonkítva Mo. de még ő utálnak minket!! Szlovákiába irodalomból az megy hogy megy az apuka meg a fia asszem és jönnek a magyar katonák és agyonlövik őket,ha jól emlékszem,röviden ennyi.Ameddig ők nem változtatnak magukon addig mi sem,és szerintem okunk van haragudni és utálni őket.
Kedves kérdező! Olvastad már az Édes Anna című könyvet? Ha jól emlékszem Kosztolányi írta. Na abban pont az történik mint amit te leírtak, csak ott éppen nem magyar katonák ölik a szlovákokat, hanem román katonák a magyarokat. Nálunk ez a kötelező olvasmány, náluk még az. Mind a két oldalon megtalálható ugyan az a dolog. Szerintem mindenkinek jobb lenne ha szép békességben élnénk egymás mellett.
2013. máj. 11. 23:46
Románokat nem ismerem annyira, de Felvidékre sokat járok.
Szlovák történelem (sajnos az ottani magyaroknak is ezt tanítják aki szlovák iskolába megy...):
Régen volt egy Uhorszkó nevű ország. Sok nemzetnek volt az együttes országa, de a csúnya gonosz magyarok uralkodni akartak a többiek fölött. Pedig renget szlovák nagy alakja volt: Juraj Dózsa, Frantisek Rakoczi, Andras Hadik, Ludovit Kossuth, Frantisek Liszt, Bela Bartok stb... Aztán 1920-ban megalakult Magyarország és levált Szlovákiától...
Amikor ezt hallom, úgy felhúzom magam, hogy elképesztő!!!!
De íme a valóság: Tótok a Tátrában vágták a fát, vagy járták a városokat azt kiabálva hogy "drótozniii foooltozniii...!" Magyarok beszedték tőlük néha az adókat, de amúgy nemigen foglalkoztak egymással...
2013. máj. 12. 09:04
A szlovákokat és a románokat is jogosan irritálja a magyarok részéről ma is állandóan és széleskörűen megnyilvánuló uraskodó, fennhéjázó, lekezelő stílus, amit az itteni hozzászólásokban is simán tetten lehet érni...
Mindig kettőn áll a vásár.
2013. máj. 12. 09:32
Vannak ilyen hülye országok
A Dél-Korea-Japán ellentét pont ilyen.
A koreaiak meghamisítják a történelmet.Azt mondják , hogy Japán volt Korea gyarmata , amikor pont fordítva volt.
2013. máj. 12. 09:33
18/19 crazygirl5 válasza:
neharagudjatok itt nyavajogtok hogy Magyarorszag elvan csonkitva.. :-j annak idejen harcolt volna jobban! Nem a romanok tehetnek rola hogy gyengek voltak es elvesztettek Erdelyt.
2014. máj. 8. 21:13
19/19 anonim válasza:
18 as már régi kérdés, de undorító amit írtál. 1920 környékén vissza foglaltuk felvidéket. Jött egy jegyzékmmi szerint ha kivonjuk csapatainkat felvidékről akor erdélyt visszadják és sajnos a hülye komcsik voltakakor hatalmon és elfogadta ezt és mi kivontunk a csapatainkat de a redvás románok nem. A kotonáink nem akartak tovább harcolni, mert a vérüket áldoztakazokat a területekért és most csak ügy feladják és sajnos ezért már nem tudtuk visszafoglalni érdélyt mert átvertek ja és a románok még így se tudták egy maguk elfoglalni erdélyt csak orosz segítségel.
2018. dec. 31. 10:46
Kapcsolódó kérdések: