Ausztria és az osztrákok hogyan vélekednek, hogy egyre több magyar szeretne oda menni, és dolgozni?
Bécsben már a magyarok száma lekörözte a délszlév államokból érkezőkét.
Hogyan vélekednek rólunk az osztrákok? Révén, hogy azért a magyarok be tudnak illeszkedni.
Vajon milyen a közvélemény rólunk?
Változó.
Sokuk lenézi a kelet-európaiakat , néhányuk meg mérges mert "á mágyárok elveszik a munkát előlünk" ,ebben annyi az igazság , hogy a magyar kevesebb pénzért is elvállalja , tehát persze hogy őt veszik fel.
De nincs olyan véleményük rólunk mint a szerbekről? Mert rengeteg bűnöző szerb pl.
Vagy mint a cigányokról nekünk.
Csak azért kérdem mert pl volt egy cikkben, hogy Ausztria második legjobb barátja Magyarország. (első Svájc)
Ausztriában dolgozom fejlesztőmérnökként. Az irodánkban két osztrák kollégával vagyok együtt, teljesen jó fejek, és kedvelnek, nem csupán engem, hanem más magyar kollégákat is, ugyanis kitűnően beszélem és szeretem a német nyelvet, érdekel az osztrák, illetve a német kultúra, a történelem, meg tudom velük beszélni a mindennapi eseményeket. Ugyanakkor teljesen nyíltan beszélnek arról, hogy ki nem állhatják az indiaiakat, a kínaiakat, a filippínókat, meg más olyan népeket, akik csak a pénzért mennek oda, de sem a nyelvet nem tanulják meg, sem a társadalomba nem illeszkednek be, sem a helybeliekkel nem akarnak barátkozni, hanem mintegy állam az államban éldegélnek. A legjobban természetesen azokat utálják, akik még dolgozni sem hajlandóak, hanem el akarják magukat tartatni az osztrák társadalom terhére.
Az utcán sétálva nem egyszer találkoztam magyarul beszélő, hangos, trágár, erősen barna bőrű egyénekkel, akikre mindenki iszonyattal és undorral tekintett. Én is.
Különösebb bajuk mostanában nincs a magyarokkal.
De azért én még emlékszem arra, hogy úgy 15-18 évvel ezelőtt a bécsi boltok kirakatában bizony sok helyen kinn voltak a "Magyar, ne lopj!" feliratok... Szóval azért mi is sok mindent tudunk ám tenni, hogy lejárassuk magunkat. És azt ugye mi is jól tudjuk, hogy ha kialakul egy előítélet, azt szinte lehetetlen megszüntetni. :-)
Egyébként aki kiment az egy idő után "elosztrákosodik" nem? Vis annak vallja magát...vagy nem?
Mennyire tudnak a magyarok beilleszkedni pl a szerbekhez képest?
Egyébként ezt az "elveszik előlünk a munkát" nem értem, mert csomó olyan munkát végeznek, amit az átlag osztrák nem vállalna el....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!