Szerintetek elképzelhető hogy néhány száz éven belül a Föld bolygó összes országa egyesül egyetlen államalakulattá?
Nem hinném. Egyes nemzetek között olyan mértékű a gyűlölködés és az ellenségeskedés, hogy szerintem ez még jó ideig kizárttá teszi egy hasonló elképzelés megvalósítását.
Nem is beszélve az EU helyzetéről pl. A tagállamok között olyan különbségek vannak, nem csak gazdasági téren, hogy már most is rengetegen jósolják, hogy csak idő kérdése, mikor hullik szét. Márpedig ha Európa szintjén nem megy a dolog, akkor hogy menne az egész bolygó szintjén?
Ha lesz is, nagyon soká lesz még, de én nem hiszek benne, hogy valaha lesz egységes emberiség.
Hogyne lennének? Országon belüli érdekcsoportok háborúja, lázadás, polgárháború talán smafu? A saját történelmünkben is találni jó pár példát ilyesmire, világtörténelemben meg pláne.
Amíg ember van, addig háború is lesz!
"nekem tetszene a dolog, nem lennének soha többé háborúk"
Te nem hallottál még országon belüli konfliktusokról, jóember? :D Te jó ég, és ilyen emberek akarják megmondani, hogy mi legyen, Úristen...
Neked abszolút sejtelmed sincs arról, hogy működik a világ. Sajnálom, de járj nyitott szemmel és nézz körül.
Nem. Úgy tűnik a második világháború után kialakult rendszer viszonylag stabil, bár a jövőben szerintem az ENSZ-t demokratikusabbá fogják alakítani, hogy ne csak a nagyhatalmak irányítása alatt legyen.
A közösségek irányítása egy bizonyos határ felett már nem hatékony. Az USA-ban és az EU-ban sem adnak át szívesen hatásköröket a tagállamok a központi hatalomnak. Szerintem a jövő inkább a helyi közösségek autonómiája, mint a központosítás (bár Magyarországon néha fordított folyamatok játszódnak le).
" #7: Nálunk még nincs annyira elvadulva a multi-kulti, de ha egy kicsit nyugatabbra mész, ott megláthatod hogy nem sci-fi amit írsz."
A még nincs nem azt jelenti, hogy nem is lehet. Majd lesz, ne aggódj. Illetve aggódj. :)
Előb utóbb at lesz hogy az egész bolygó egy állam lesz.
100 év mulva csak tiezed enyi ország lesz egyes becslések szerint. Amik fokozatosan ösze olvadnak majd.
Enek a fojamatnak a legnagyob akadája a nyelv. Viszont az internet és a hyorsab utázási lehetőségmait az angol kezdi átveni a tőbi nyelv szerepét ami szerintem jó fojamat. A monitort mindenhol monitornak hívják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!