Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Magyarország az EU legnagyobb...

Magyarország az EU legnagyobb haszonélvezője. Mit szóltok ehhez, és mit szólnak a szkeptikusok?

Figyelt kérdés
[link]

2013. ápr. 30. 18:24
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Utolsó: ha kilépsz, nem kell befizetned egy vasat sem, és nem is kapsz cserébe semmit. Sőt, a kezedben lesz az összes infrastruktúra, de onnantól a teljes beszerzést, karbantartást és értékesítést neked kell végezned. Viszont egy filléred sincsen.
2013. ápr. 30. 19:45
 22/35 anonim ***** válasza:
Most akkor eljutottunk oda, hogy már nincs is szó arról, hogy haszonélvezője lennénk. Még ha lennének is gondok a kilépés után ez nem változtat azon, hogy azon állításod, hogy nekünk milyen sok + pénzünk lesz az eutól megbukott. Amúgy meg egy szóval se mondtam, hogy ki kell lépnünk, ezt most te találtad ki, de ha ki is lépnénk akkor is lehet együttműködni az EU-val lásd Svájc, vagy Norvégia.
2013. ápr. 30. 20:19
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Továbbra is ott tartunk hogy összehordasz minden baromságot aminek köze nincs az EU-hoz és azzal érvelsz az EU ellen. Amúgy ha kilépnénk asszed engednék hogy a EFTA tagok legyünk? De kis naiv vagy.

2013. ápr. 30. 20:23
 24/35 anonim ***** válasza:

" Sőt, a kezedben lesz az összes infrastruktúra, de onnantól a teljes beszerzést, karbantartást és értékesítést neked kell végezned."

Már bocs, de hány ezt eddig is mi végeztük, a munkaerő magyar, csak éppen minimálbérért dolgozik. Vagy te sok német, francia munkást látsz itt?

Amit ezek a külföldi tulajdonú cégek most végeznek az a nyereség beszedése, illetve a cég egy bizonyos szint feletti vezetése.

2013. ápr. 30. 20:23
 25/35 anonim ***** válasza:

"Továbbra is ott tartunk hogy összehordasz minden baromságot aminek köze nincs az EU-hoz és azzal érvelsz az EU ellen. Amúgy ha kilépnénk asszed engednék hogy a EFTA tagok legyünk? De kis naiv vagy."

Na megint egy nagyokos aki olyat akar a nevemben kijelenteni, amit én nem mondtam. Arról van szó, hogy a jelenlegi állapotában rendesen ráfizettünk anyagilag, szóval se mondtam, hogy egy rendes gazdasággal, és kormányzással nem érné meg az EU.

A másik meg látom megfelelési kényszered van, mert engedély is kellene hozzá.

2013. ápr. 30. 20:27
 26/35 Komplikato ***** válasza:
100%

"A másik fele mivel most gyakorlatilag se hazai iparunk se mezőgazdaságunk, se semmink így azzal hogy beléptünk az eu-ba bár többet kapunk a közösből, de nincs adóbevétele az országnak."

Ööö, érdemes megnézni a Magyar GDP mekkora része az EU-tól kapott pénz. Utána érdemes átfilózni, hogy ezek nélkül mekkora lenne az államháztartás hiánya ...

2013. ápr. 30. 21:11
 27/35 anonim ***** válasza:

Ha kilépsz több marad, mint most van ... ha a jelenlegi alapkamat a cseh vagy a szlovák szinten lenne... akkor csak az állam által kifizetett kamat teher olyan nagyságrendet tenne ki, amivel az egész uniós támogatást kitudnánk váltani ...

Hatalmas teher ez, hogy tele van plusz teljesen felesleges fogaskerekekkel a rendszer ... minek államok feletti szerv, ah teljesen impotens ... csak arra jó, hogy közös piacot hozzon létre, de arra nem adja meg a lehetőséget, hogy a közös piacon közös bérek is legyen mert akkor felesleges lenne az unió. melyik német jönne ide vagy romániába dolgoztatni, ha mondjuk csak fele annyi lenne a fizetés, mint a németeknél ... vagy annyit kellene adózni mint a németeknél ... megsugom egyik se jönne ide ... nyugat eunak az az érdeke, hogy legyen egy stabil piac és egy stabil irányítható robotra képes tömeg ... erre a robotolásra kényszerre, pedig hitel tökéletes eszköz!

Kevés olyan ország van a világban, ahol az infláció alacsonyabb, mint az éves kamat, Magyarországon pedig már évtizedek óta ez van ....

Németek angoloknál 5-6 több az infláció, mint az éves kamat .... vagy a cshek, lengyelek ,bolgárokról ne is beszéljek ...

Hülyék lennének a bankosok a befektetők hitelezni, kockáztatni, ha az állam ilyen csodás kamatot ad nekik...

2013. ápr. 30. 21:46
 28/35 anonim ***** válasza:
lassan eljutunk odáig, hogy már arról beszélünk, hogy unió nélkül életképtelen az ország.... mitől van ez emberek? miért alakult ez ki? mitől omlott így össze a gazdaság? ki a felelős ezért? ki adta el a biztos jövedelmet hozó befektetéseket? ki adta el mondjuk a molt- emi midnen évben a legtöbb adózott nyereséget osztja szét ... és sorolhatnál ...
2013. ápr. 30. 21:49
 29/35 gazi ***** válasza:
Nem tudom, de engem 78% jobban meggyőzött kérdező mint te. Pedig nyilván azért tetted fel a kérdést, hogy önmagadnak megfelelj. Erre eltűnsz úgy, érdemlegeset nem is szóltál hozzá.
2013. máj. 1. 00:42
 30/35 anonim ***** válasza:

A legnagyon az túlzás de elég nagy haszonélvezők vagyunk.

A cukor kvota meg azt hovatpt megakadályozni hogy az eladási ár a termelési alá esen.

Ne a komonista felfogásbol induljatok ki mert a cégek nem azonosak az állmal. Az adó bevételeiktől is csak részben esik el az ország mert a melósók magyarországra adóznak amit a cég kifizet rájuk anak a 49% a az államhoz megy.

Az energia számlát is nekünk fizetik aminek a nagyrésze az adó.

Azt meg magyaráza el nekem valaki hogyan leht egyszere azal érvelni hogy gazdag ország modjára megveszük a nyugat termékeit (nekem a ruháim és a müszaki cokeim kinaiak.)

ÉS azal hogy alacsony bérért dolgozunk mikőzbe kiviszik a hasznot? Egszere nem lehet a kettő .

2013. máj. 1. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!