Hogy lehet, hogy Németország ennyire gazdag és fejlett még most is?
Hagyományosan a HDI-vel szokták mérni az emberek jólétét országok szerint, és ezen a listán Németország évről évre jobb helyezéseket ér el.
2008: 23. hely
2009: 22. hely
2010: 10. hely
2011: 9. hely
2012: 9. hely
2013: 5. hely
Más a kultúrájuk , jobb a munkamorál , munkafelfogás.
Ez lehet nem lesz polkorrekt ,de a génjeikben is lehetne keresni , hogy miért ilyenek.
hány ismerősöd dolgozik minimálbérért vagy 100 ezer körüli bérért német cégnél?
Alacsony kamaton hiteleznek nekik alacsony áron vehettek cégek, kedvezményeket is kapnak (németországban dupla annyit kellene adózniuk, mint nálunk a béreket, pedig megkellene 4szerezni ... így jelentős profittal tudnak értékesíteni ... nem véletlen, hogy spanyoloknál 25% a munkanélküliség Romániában pedig 6%. Ahol több kedvezmény vagy olcsóbb a munkaerőt találnak oda mennek dolgoztatni ...
@ 3/3
Ebben van némi igazság, viszont ezt a logikát követve Németországban legalább 50% munkanélküliség kellene legyen. Az első válasza többet nyom a latban.
nem mert a németek abban érdekeltek, hogy amik keleten megtermelnek negyed áron azt az drága piacon értékesíteni tudják... Magyarán a piacot támogatják, hogy fogyasztás ne csökkenjen ... Ezért tesznek olyan intézkedéseket, amivel a fogyasztást növelik hitelezés, bérkompenzáció ... multik is hatalmas pénzeket hoznak haza és költik el otthon ...
Ez nem érdekük, hogy a verseny kiegyenlítettebb legyen, hogy a románok vagyx a magyarok is megkapják a német béreket, mert akkor kisebb lenne a profit és kisebb lenne a fogyasztás a németeknél ... románok magyaroknak meg nem lenne annyi pénze, hogy új bmw vásároljanak stb stb ...
Mégjobban leegyszerűsítve, azért jó nekik, mert jó nekik.
(Ez tautológia:))
"Mégjobban leegyszerűsítve, azért jó nekik, mert jó nekik.
(Ez tautológia:))"
:D:D
Akár.. Ha így szebb a megfogalmazás, tehermentesebbek, mint mi :)
nem véletlen a közel 0% kamat és közel 100% államadósság, mellett is viszik oda a pénzt, érdekük, hogy a fogyasztás ne csökkenjen ... Ha baj van akkor elég csak piacit emelni a kamaton és egyből újra indul a rendszer ..
Valamint egyes szolgáltatókba és kutatás fejlesztésbe hatalmas pénzeket invesztálnak és jól meg is tudják fizetni a alkalmazottakat, akik viszont elfogják ezeket a pénzeket költeni, hiszen a alapkamat kisebb, mint az infláció ... Azáltal, hogy itt dolgoztatnak olcsón lesz is miből, fizetni a haza dolgozókat.
80 milliós ország és több ezer siker vállalata van, több kelet-európai és távol-keleti országban, ugyanígy oda folyik a pénz ... Németország gazdasága bőven túllépi saját földrajzi határait . Nem csak magyarok érezhetjük ennek a hatásait ... de ez csak a német példa, így van ez a többi fejlett országgal is ...
Jobb az oktatás és kedvező feltételeket teremtettek a vállalkozni vágyóknak.
2008-ban jöttem ki amikor Magyarországon a már 4 éve stabilan működé kisboltom csődbe ment. Fogtam a spórolt pénzem és kijöttem Németországba. Mivel a spórolt pénzem nem volt elég, hogy rögtön vállalkozzak így pincérként helyezkedtem el és még gyűjtöttem hozzá egy keveset. 1 éven belül megnyitottam egy hasonló kisboltot mint amilyen Magyarországon volt, de fele annyit sem kellett adóznom mint amit otthon. Azóta nyitottam egy vegyesboltot és egy gyors étkezdét.
A kisvállalkozóknak kedvező adórendszer, plusz kedvező/alacsony kamatú hitel lehetőség vállalkozás beindításához.
Nem egy muszlim bevándorló ismerősöm lett akik 1-2 év alatt egy kis cégbirodalmat hoztak létre a nulláról. Közép-Európában rengetegen szidják a bevándorlókat, de még néha napján itt Németországban is, de az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy nem kis részben Németország nekik is köszönheti a gazdaságuk fellendítését. Sokkal bevállalósabbak mint a németek. A németek nem kockáztatnak azzal, hogy egy vállalkozásba fektessenek be. Pedig egy kis bolt elindításával (akár Mucsaröcsögén) vígan meglehet élni.
A kisboltok, kisebb éttermek, gyors étkezdék és egyéb hasonló kisvállalkozások nagy része bevándorlók kezében van (nagyobb városokban), példának itt vagyok pl. én. Ezek a német gazdaság pillérei, a nagyobb cégek után a mi adónkból van a legnagyobb bevétele az államnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!