Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményetek Európa...

Pro Patria kérdése:

Mi a véleményetek Európa ekként megrajzolt határairól?

Figyelt kérdés

[link]

- A kis hercegségeket és városállamokat nem jelöltem be a térképen, kivéve Luxemburgot és Liechtensteint, amik elég nagyok ahhoz, hogy látszódjanak.

- Az olyan, néhányszázezres nagyságú népeknek, mint a lappok (számik), vagy a gagauzok, nem alkottam külön országot, mert úgysem lenne életképes. Ugyanígy nem tettem ezt az oroszországi vándorló uráli népek esetében.

- Az azonos etnikumú, de különálló országokat (mint Ausztria, Moldova, Svájc, Belgium), nem olvasztottam össze az anyaországgal, ha ők maguk úgy döntöttek, hogy különszakadnak, akkor maradjon is így.

- Fehéroroszország esetében tudatos a zászló lecserélése az 1991-95 között, a Szovjetuniótól való függetlenedés után használtra, amelyet aztán a kommunista diktatúra változtatott meg, ezzel kifejezve a fehérorosz állam demokratikus átalakulását.

- A térképen szerepel Kurdisztán, de a zászlók közé nem tettem be, egyfelől mert nem európai ország, másfelől mert így lett kerek 50, és nem akartam megnyitni egy újabb sort egyetlen zászlóért.

- Azon országok esetében, melyek többnyelvűek, azt az elnevezést használtam, amelyik a legtöbb lakója mond.

- Ukrajna, Fehéroroszország és Finnország, valamint a balti államok határaiban nem vagyok maradéktalanul biztos.

- Bosznia jogállása megmaradna a mai állapotokban, ugyanis ma is kétfelé, egy szerb és egy bosnyák köztársaságra van osztva a határain belül, melyeknek külön-külön önálló hadseregük, törvényhozásuk és parlamentjük van, ez eztán is így maradna, csak nem Bosznián belül lenne egy Szerb Köztársaság, hanem Szerbián belül lenne egy Bosnyák Autonóm terület. Önálló országot a bosnyákokból nem lehet alkotni, mert túl széttagoltan élnek, de etnikailag és nyelvileg egyébként is szerbek, ma már tulajdonképpen nem mások, mint a muszlim vallású szerbek vallják magukat bosnyákoknak.

Ez pedig Ázsia általam helyesnek vélt térképe.

[link]

Tudom, hogy nem olyan színvonalú, mint az előző, de sajnos nagyon nehezen találtam olyan térképet Ázsiáról, amely elég nagy, és paint-ben formázható.

- Az apróbb határáthúzogatásokat itt nem végeztem el, mert nem találtam átfogó etnikai kimutatást a kontinensről (viszonylag pontosak ma is az államhatárok, ezért legfeljebb minimális változást eredményezne. Ilyenek lennének például Kazahsztán esetében, Kambodzsa és Vietnam között, vagy Banglades esetében - ez utóbbinál volt egy népszavazás az Indiától való területátcsatolásra, de nemmel szavaztak, ezért hagytam így.)

- Kínát visszaállítottam eredeti, sok évszázad alatt kialakult természetes formájába, az általa az újabb időkben bekebelezett szomszédos államok függetlenítésével.

- Emellett zászlaját megváltoztattam a polgárháború alatt a kommunisták ellen harcoló kínai nemzeti erők zászlajára, gondolom, nyilvánvaló utalásként.

- Ugyanígy jártam el Laosz, Vietnam, és Észak-Korea zászlajával is.

- Burmánál szándékosan használtam ezt a nevet, a katonai diktatúra által kikényszerített Mianmar helyett.

2013. ápr. 12. 01:35
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:

Tényleg muszáj ez a vita itt most?

68%-os válaszoló: egyfelől a statisztikád a tatárjárástól számol, addig viszont eltelt már a Honfoglalás óta 350 év.

Más: "az is csak a székelyekkel együtt. Akkoriban ők még nem tartották magukat magyarnak" -> akkoriban éppen hogy nem voltak még mai értelemben vett elkülönülő identitások ilyen tekintetben. Megkülönböztették magukat a magyarok a németektől és az olaszoktól, de a magyarok a székelyektől nem, hasonlóképpen mint ahogy a német egység megalakulásáig - melyből Ausztriát kizárták - nem volt külön osztrák identitás sem, mi magunk is németeknek hívtuk őket, és ők is így voltak ezzel.

2013. ápr. 18. 21:57
 22/41 anonim ***** válasza:
Végül is évszázadok óta abszolút román többség van ott, de te csak gyártsad a hülye elméleteidet. Én ehhez nem asszisztálok, sok sikert!
2013. ápr. 18. 21:59
 23/41 A kérdező kommentje:
56%-os válaszoló, téged pedig arra kérlek, hogy ne románozz, mert te magad is tudod, hogy nem igaz, efféle sértegetéssel pedig csak magadat komolytalanítod el, annak pedig semmi érdemes célja nincs.
2013. ápr. 18. 22:00
 24/41 anonim ***** válasza:
Miért? A románok (meg a szlovákok) szokása hazugságokból és szándékos félremagyarázásokból történelmet kreálni.
2013. ápr. 19. 07:45
 25/41 anonim ***** válasza:
Ukrajna miért kapott területet Oroszországtól? És a történelmi Lengyelország is jóval keletebbre helyezkedett el, ahogy Németország is.
2013. ápr. 21. 11:39
 26/41 A kérdező kommentje:
Mert az etnikai viszonyok szerint rendeztem az országhatárokat. A történelmi határokra nemigen lehet alapozni, hiszen mindig változtak. Én most ezen a térképen arra törekedtem, hogy mindenki saját hazájában lakhasson.
2013. ápr. 22. 00:39
 27/41 anonim ***** válasza:
Akkor Magyarországnak sem így kellene kinéznie...
2013. ápr. 22. 12:02
 28/41 anonim ***** válasza:
Ha a mai etnikai viszonyokból indulsz ki, akkor Magyarországhoz már nagyon kevés területet tudnál csak igazságosan visszacsatolni. Csallóköz, egy vékony déli sáv Szlovákiából és Kárpátaljából, Partium egy nagyon szűk Szatmárnémeti-Nagyszalonta sávval, pár körzet az Észak-Bácskából. Ennyi.
2013. ápr. 22. 13:32
 29/41 anonim ***** válasza:
Nem vagyok kommunista, de nem értem miért kell önkényesen zászlókat változtatni.
2013. ápr. 22. 14:27
 30/41 A kérdező kommentje:

Kedves 13:32-es válaszoló!

"Ha a mai etnikai viszonyokból indulsz ki, akkor Magyarországhoz már nagyon kevés területet tudnál csak igazságosan visszacsatolni. Csallóköz, egy vékony déli sáv Szlovákiából és Kárpátaljából, Partium egy nagyon szűk Szatmárnémeti-Nagyszalonta sávval, pár körzet az Észak-Bácskából. Ennyi."

- És pontosan így is vannak a határok. Annyival kiegészítve még, hogy Székelyföld egy szűk "híddal" össze van kötve a Partiummal, és ezzel együtt az anyaországgal.

----------

Kedves 14:27-es válaszoló!

"Nem vagyok kommunista, de nem értem miért kell önkényesen zászlókat változtatni."

- Éppen azért van így, mert nem én változtattam meg önkényesen a zászlókat. Az erőszakot pedig sosem tekintem jogalapnak.

2013. ápr. 23. 19:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!