Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha szabad hajózni bárhol,...

Ha szabad hajózni bárhol, bármely szoroson át, akkor hogy áll jogában Iránnak bezárni a Hormuzi szorost?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 2. 13:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Mert talán saját felségterület?
2013. ápr. 2. 13:23
 2/8 Vadkan01 ***** válasza:
Ez nem a jogról szól, ha háborúba kerül, akkor nyilván ott támadja az ellenséget, ahol a leggyengébb (a gazdaságánál).
2013. ápr. 2. 13:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Ugyanígy Ománnak is jogában áll lezárni, mert ők vannak a szoros másik oldalán.

Egyébként úgy, ahogy az USA is bezárhatja a Panama-csatornát, vagy Egyiptom a szuezit. Vagy Magyarország a Duna országbeli szakaszát.

2013. ápr. 2. 13:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Nem volt világos, hogy ha az ENSZ 1982-s egyezménye azt mondja, hogy szabad a navigáció a szorosokon keresztül, békeidőben, akkor hogy áll jogában lezárni Iránnak. Azt tudom, hogy egyik része Iránhoz, a másik Ománhoz tartozik, de ezen jog elismerése nincs ellentétben a szabad forgalommal?
2013. ápr. 2. 18:06
 5/8 Vadkan01 ***** válasza:
De nincs lezárva, úgyhogy nincs megszegve semmi.
2013. ápr. 2. 18:37
 6/8 A kérdező kommentje:
De ha le lenne zarva, meg lenne szegve?
2013. ápr. 2. 21:07
 7/8 Vadkan01 ***** válasza:
Előbb írtad, hogy békeidőben, ha háború lenne csak akkor zárnák le, tehát nem szegnék meg, de ha azt sem szabadna, akkor is megtenné, mert a háború már csak ilyen.
2013. ápr. 3. 00:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Ertem. Koszonom
2013. ápr. 3. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!