Hogyan oldanád meg a túlnépesedés problémáját?
Több mint 7 milliárdan vagyunk a Földön, ennyi embert a bolygó nem tud kiszolgálni kincseivel. Mi lehet a megoldás erre? Hogyan csökkentenéd a golyóbisunk lakosságát?
Egyes előrejelzések szerint a túlnépesedő harmadik világ egyes részein a társadalmak általános művelődésével és életszínvonaluk javulásával ugyanúgy csökkenni fog a népességszám, mint ahogy az Európában történt.
Lenne-e megoldás arra, hogy békében történjen egy esetleges népességcsökkenés?
Ez a kérdés azóta foglalkoztat, amióta láttam az Utópia c. angol sorozatot (hat részes, nagyon izgalmas), amely ezt a témát boncolgatja. Abban az egyik titkos szövetség olyan gyógyszert állított elő (influenza elleni védőoltásnak álcázva), amely az emberiség (ott Nagy-Britannia volt a "tesztország") 90-95%-át nemzőképtelenné teszi, így csak az emberek maradéka tud szaporodni. Érdekes megoldás, fájdalommal és halállal nem jár... Viszont felmerült az a kérdés is, hogy mi történne a nyugdíjakkal, amelyet a dolgozók "termelnek" meg.
"Több mint 7 milliárdan vagyunk a Földön, ennyi embert a bolygó nem tud kiszolgálni kincseivel. Mi lehet a megoldás erre? Hogyan csökkentenéd a golyóbisunk lakosságát? "
Igazából értem én, hogy aggódunk a túlnépesedés miatt, de amíg itt Európában élünk marha jól élünk ( pl Közép-Afrikához képest) és nem nélkülözünk, akkig ki a f@xt érdekel, hogy nyomorognak innen 6-8-10 000km-re? Sajnálom, de e miatt nem nagyon lesznek álmatlan éjszakáim. Ő gondjuk, oldják meg.
A bolygó "kincsei" bőven elég lenne 7 milliárd embernek, én úgy gondolom. Az "okos emberek" által kitalált gazdasági hatékonyságot kellene inkább valós hatékonysággá tenni. Tegyük hozzá, h rengeteg felesleges "munka" van, ami alapjába véve semmi értékteremtő, kézzel fogható formában nem jelenik meg. Viszont sokat fogyaszt. De mondhatnám úgy is, h semmit nem ad, de sokat elvesz. Na igen, mi egy fejlett civilizáció vagyunk, de gyakorlatilag semmi problémát nem tudunk megoldani... Ja de, megtudunk. Már ideje lenne továbblépnünk a "modern sötét középkoron" és felépíteni egy új társadalmi és gazdasági struktúrát. Hány tonna élelmiszer kerül naponta a szeméttelepre? Azt mondják az ember fejlődik, holott lényegében semmi nem változott. Ez a gazdasági rendszer a technológia fejlődésére is káros hatással van. Mindenre van bölcs megoldás, nem kell mindent problémának tekinteni és azonnal gondolkodás nélkül reagálni. Az utolsó 2 válaszoló kommentje egészen meglepett (mert teljesen "normális" bár nem emberi hozzáállás), de bízom benne, h változni fog a hozzáállásuk.
Én egyébként, a jól bevált védőoltásokkal (influenza), olcsó és hozzáférhető élelmiszeripari hulladékkal (tesco-s parizer, májas stb.), megélhetéstől való félelemmel (iskola), fogamzásgátlókkal (Tini popkultúra), és nem utolsó sorban a fejlett civilizációnk egyik legkiemelkedőbb csodagyárait, a gyógyszeripart (sztem ez egyértelmű) hívnám segítségül, h csökkentsem a népességet.
*Viszont felmerült az a kérdés is, hogy mi történne a nyugdíjakkal, amelyet a dolgozók "termelnek" meg.
A termelést nem kell idézőjelbe tenned, mert azt a dolgozók termelik meg. Jobban mondva erősen "hozzájárulnak" :))
"Igazából értem én, hogy aggódunk a túlnépesedés miatt, de amíg itt Európában élünk marha jól élünk ( pl Közép-Afrikához képest) és nem nélkülözünk, akkig ki a f@xt érdekel, hogy nyomorognak innen 6-8-10 000km-re?"
Valójában senkit, de ők soha nem is lesznek túlnépesedve. Ez csak minket fenyeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!