Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogyan oldanád meg a túlnépese...

Hogyan oldanád meg a túlnépesedés problémáját?

Figyelt kérdés

Több mint 7 milliárdan vagyunk a Földön, ennyi embert a bolygó nem tud kiszolgálni kincseivel. Mi lehet a megoldás erre? Hogyan csökkentenéd a golyóbisunk lakosságát?

Egyes előrejelzések szerint a túlnépesedő harmadik világ egyes részein a társadalmak általános művelődésével és életszínvonaluk javulásával ugyanúgy csökkenni fog a népességszám, mint ahogy az Európában történt.

Lenne-e megoldás arra, hogy békében történjen egy esetleges népességcsökkenés?

Ez a kérdés azóta foglalkoztat, amióta láttam az Utópia c. angol sorozatot (hat részes, nagyon izgalmas), amely ezt a témát boncolgatja. Abban az egyik titkos szövetség olyan gyógyszert állított elő (influenza elleni védőoltásnak álcázva), amely az emberiség (ott Nagy-Britannia volt a "tesztország") 90-95%-át nemzőképtelenné teszi, így csak az emberek maradéka tud szaporodni. Érdekes megoldás, fájdalommal és halállal nem jár... Viszont felmerült az a kérdés is, hogy mi történne a nyugdíjakkal, amelyet a dolgozók "termelnek" meg.

2013. febr. 27. 13:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
39%

"Több mint 7 milliárdan vagyunk a Földön, ennyi embert a bolygó nem tud kiszolgálni kincseivel. Mi lehet a megoldás erre? Hogyan csökkentenéd a golyóbisunk lakosságát? "

Igazából értem én, hogy aggódunk a túlnépesedés miatt, de amíg itt Európában élünk marha jól élünk ( pl Közép-Afrikához képest) és nem nélkülözünk, akkig ki a f@xt érdekel, hogy nyomorognak innen 6-8-10 000km-re? Sajnálom, de e miatt nem nagyon lesznek álmatlan éjszakáim. Ő gondjuk, oldják meg.

2013. febr. 28. 03:21
 12/17 anonim ***** válasza:
48%
Így van utolsó. Panaszkodnak hogy így meg úgy éheznek meg halnak meg éhező gyerekeke Afrikában igaz ez nem jó de akkor a szülőnek minek kell csinálni gyereket ha utána ígyis úgyis szenvedni fog. Ezt sosem értem meg. Direkt a rosszat akarják neki. Azokat a családokat sem értem akiknek nincs pénzünk és van vagy 10 gyerekük.El kell fogadni azt hogy akinek nincs pénze meg egyebek annak ne legyen gyereke így nem is lesz túénépesedés meg egyebek sem.
2013. márc. 4. 22:12
 13/17 ArchLord ***** válasza:

A bolygó "kincsei" bőven elég lenne 7 milliárd embernek, én úgy gondolom. Az "okos emberek" által kitalált gazdasági hatékonyságot kellene inkább valós hatékonysággá tenni. Tegyük hozzá, h rengeteg felesleges "munka" van, ami alapjába véve semmi értékteremtő, kézzel fogható formában nem jelenik meg. Viszont sokat fogyaszt. De mondhatnám úgy is, h semmit nem ad, de sokat elvesz. Na igen, mi egy fejlett civilizáció vagyunk, de gyakorlatilag semmi problémát nem tudunk megoldani... Ja de, megtudunk. Már ideje lenne továbblépnünk a "modern sötét középkoron" és felépíteni egy új társadalmi és gazdasági struktúrát. Hány tonna élelmiszer kerül naponta a szeméttelepre? Azt mondják az ember fejlődik, holott lényegében semmi nem változott. Ez a gazdasági rendszer a technológia fejlődésére is káros hatással van. Mindenre van bölcs megoldás, nem kell mindent problémának tekinteni és azonnal gondolkodás nélkül reagálni. Az utolsó 2 válaszoló kommentje egészen meglepett (mert teljesen "normális" bár nem emberi hozzáállás), de bízom benne, h változni fog a hozzáállásuk.

Én egyébként, a jól bevált védőoltásokkal (influenza), olcsó és hozzáférhető élelmiszeripari hulladékkal (tesco-s parizer, májas stb.), megélhetéstől való félelemmel (iskola), fogamzásgátlókkal (Tini popkultúra), és nem utolsó sorban a fejlett civilizációnk egyik legkiemelkedőbb csodagyárait, a gyógyszeripart (sztem ez egyértelmű) hívnám segítségül, h csökkentsem a népességet.

*Viszont felmerült az a kérdés is, hogy mi történne a nyugdíjakkal, amelyet a dolgozók "termelnek" meg.

A termelést nem kell idézőjelbe tenned, mert azt a dolgozók termelik meg. Jobban mondva erősen "hozzájárulnak" :))

2013. máj. 25. 22:04
 14/17 anonim ***** válasza:
Mikrohullámú sütőket adnék el a lakosságnak.
2013. aug. 1. 17:34
 15/17 anonim ***** válasza:

"Igazából értem én, hogy aggódunk a túlnépesedés miatt, de amíg itt Európában élünk marha jól élünk ( pl Közép-Afrikához képest) és nem nélkülözünk, akkig ki a f@xt érdekel, hogy nyomorognak innen 6-8-10 000km-re?"

Valójában senkit, de ők soha nem is lesznek túlnépesedve. Ez csak minket fenyeget.

2013. aug. 1. 17:35
 16/17 anonim ***** válasza:
Elősször is a föld élővilágát kivéve az embert evakuálnám a bolygórol és aztán ripityára atomoznám a földet,majd több száz év mulva visszatérnék az állatokkal és szabadon engedném őket.
2013. aug. 1. 19:28
 17/17 anonim ***** válasza:
Egy kis atommal
2021. nov. 13. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!