Most akkor a székelyek elérik az Autonómiát vagy mi lesz velük?
Figyelt kérdés
mostanába nem olvasok se híreket, se tv híradót se nézek, így nem tudom hol állnak.2013. febr. 19. 18:04
1/12 anonim válasza:
sok helyütt nem ismeretlen fogalom ... jóval 3-4% alatti kisebbségnek is adtak már autonómiát...
2/12 anonim válasza:
Egész Erdélyét nem valószínű.Egy kisebb részének igen , elérhetik.
3/12 anonim válasza:
Elérhetik, de ez időbe telhet, viszont jó úton haladnak.
5/12 anonim válasza:
Erdély a 2018-2021 között folytatott függetlenségi háború során kiválik Romániából, majd az anyaországhoz csatlakozik. A románok többségét kiűzik a vidékről és megkezdődik a bányászat.
6/12 anonim válasza:
tobb eszuk van azoknak annal, mint hogy ujra perszonal unioba lepjenek velunk...
7/12 anonim válasza:
Esetleg akkor, ha összefognak és nem több pártba tömörülnek. Amíg nem egységesek, nem sok reményük van.
8/12 Komplikato válasza:
Elég sok helyen erről megy a vita. A székelyeknek jó lenne ha maguk tudnák elosztani a pénzeket, főleg EU pénzeket a területen. Viszont mivel Erdély =/= Székelyfölddel, ezért a többi magyar jól megszívná ezt a fajta autonómiát, avagy kirekesztődne. Én meg innen messziről nem tudom megítélni ez igaz vagy sem.
9/12 Komplikato válasza:
"Erdély a 2018-2021 között folytatott függetlenségi háború során kiválik Romániából, ..."
Az így elég esélytelen mivel 1700-as évek elejétől már román túlsúly volt Erdélyben.
10/12 anonim válasza:
Viszont 1910-ben ugyanannyi nem-román volt Erdélyben, mint román. Ki lehetett volna őket szülni, de... a többit már mindenki tudja.
Amúgy egész Erdély nem hiszem, viszont a Partium, illetve Székelyföld nyugodtan megkaphatnák.
Akárcsak a Kárpátaljaik, Délvidékiek, Felvidékiek.
Csak ezt bizonyos valakik, bizonyos okokból nem akarják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!