A székelyek és a szlovákiai magyarok csak terrortámadásokkal szerezhetnének autonómiát?
A baszkok, az írek, az albánok, a dél-tiroli németek csak terrortámadásokkal tudták elérni az önrendelkezést.
A területi autonómia békés úton megvalósíthatatlan?
"Lehet ezt békésen is csak az a helyzet hogy az általad említett területeken nem is igazán akarnak autonómiát sőt a többségük szégyelli hogy magyar."
Valószínű, hogy a szlovákiai magyarok többségét tényleg nem érdekli az autonómia, viszont a székelyeknek még nagyon erős a magyarságtudatuk, egy tömbben élnek, így ők biztosan igényt tartanak a területi autonómiára.
Viszont a kérdésben feltett példák azt igazolják, hogy a békés fellépéssel még soha senkinek nem sikerült elérni az autonómiát. Talán Románia EU-s csatlakozása előtt lett volna esély egy erős magyar lobbira, de ma már esélytelennek tűnik.
Látom már nem új ez a kérdés, de székelyként felháborittonak találom, hogy valaki azt írja róllunk székelyekről, hogy mi szégyelljük a magyarságunkat.
Én sosem szégyeltem és büszkén vallóm magam székely-magyarnak. És épp ma van Románia nemzeti ünnepe. Amikor is azt ünneplik a románok, hogy 1918 december 1-én Erdélyt egyesitteték Romániával. Mondanom sem kell , hogy ez nekünk erdélyi magyaroknak nem ünnep, hanem szomorúságot érzünk ezen a napon. Legalább is én igy vagyok ezzel.
Tehát remélem , hogy eljön székelyföld autonomiája , de titokban azt remélem, hogy egész erdély egy napon majd elszakad Románia többi részétől, amit jogtalanul vettek el a magyaroktól!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!