Az miért van, hogy minden komoly gép németből vagy olaszból jön?
Ma ráértem, lementem az üzembe, kíváncsiságból végignéztem milyen gépeken termelünk. Német-olasz-olasz-német-olasz-német! És ez ment végig, 60-80 gép!
A franciák, hollandok, angolok ebben miért nem jeleskednek?
Azért az angolok is komoly autókat gyártanak (Jaguar,Aston Martin,Bentley,Land Rover)
Az olasz autók meg csak a Ferrari meg a Lamborghini meg a Maserati,de ezek szinte elérhetetlenek az átlag embernek.Inkább a németek azok akik igazán tudnak, jó minőség és megbízhatóak általában az autóik.
Akkor félreértettem, az autókra mondják,hogy "komoly gép"
De tulajdonképpen ugyan ez az oka, mert ők minőségit gyártanak, nézz meg egy francia autót...sz*r úgy ahogy van.
Franciák?
A francia gazdaság és ipar a németnek a lekoppintott parasztos , puritán csirketerítős változata.
Azért mert egy német mérnök úgy tervezi és csinálja meg a gépeket (legyen az gyártósor, autó, oszlopos fúró, eszterga vagy akármi) hogy abba szívét lelkét beleadja. A német mérnökök hisznek az örök életű mérnöki precizitásban.
Egy akármilyen mérnök (talán még a japánok és nagyon jó indulattal az olaszok egy része kivételek) úgy állnak hozzá hogy ez is csak egy munka amit valakinek el kell végezni. Mint egy wc pucolás, semmi más.
A másik pedig az anyagminőség, az anyag megmunkálás és a tűréshatárok. A példa kedvéért. Egy német gépnek pl. van 50 mikronos hibahatára, egy másik országbelinek meg 200 mikron. Ezen kívül a németek általában a legdrágább munkaeszközökkel csinálják meg a gépeket amit bizonyos időközönként cserélnek, egy mások országbeli gyárban pedig a olcsóbb alapanyagokból amit jóval több ideig használnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!