Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért akarja beliltani az...

Miért akarja beliltani az inkubátorokat az ENSZ és az EU?

Figyelt kérdés

Inkább haljanak meg a nem kívánt kisbabák?

Nagy örömmel olvastam a mai újságban, hogy a Katolikus Karitász és a magyar katolikus egyház az országban 14 új inkubátort osztott szét a kórházakban, hogy a nem kívánt újszülötteket ott elhelyezve életben maradhassanak. Azért is okozott nagy örömet ez az akció, mert az EU és az ENSZ egy hónapja bejelentette, hogy meg akarja szüntetni az inkubátorokat Európában, arra az érthetetlen okra hivatkozva, hogy így sérül a babának az a joga, hogy megismerje a szüleit. A baba élethez való jogai nem érdekli az EU-t, aminek Magyarország is része.

Az összes európai országok egyházi vezetői közül csak a lengyelek álltak ki ezen esztelen döntés és érvelés ellen, a magyar MKPK is mélyen hallgatott.

Biztos egy ilyen hülye Európai Unióhoz akarunk tartozni?

2012. dec. 27. 09:28
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Néha már az az érzésem, hogy ha itt akár csak a kiskutyákról kérdez az ember, akkor is idejön a sok birka kurucinfózni, a magyar eredetű kutyákat lenácizni, meg szélsőjobbozni!
2012. dec. 27. 13:58
 12/21 Andizsuzsi ***** válasza:

a katolikus egyház spec szintén úgy gondolja hogy az ilyen kihelyezett inkubátorok károsak! -

Valami konkrét információ ezzel kapcsolatban?

Pláne az abortusz aminél épp az ír eset bizonyítja hogy inkább hagyták meghalni az anyát is minthogy császármetszéssel kivegyék az akkor már meghalt csecsemőt...

A császármetszésnek az abortuszhoz abszolút semmi köze nincs. Az alábbi esetben az abortuszt nem végezték el egy spontán vetélés esetében, mert a magzat még élt, csak mikor már nem volt szívhang.

Az erről megjelenő cikkek zömében arról szóltak, hogy az orvosok katolikus mivoltukra hivatkozva nem végezték el a beavatkozást, azt kevés helyen említik meg, hogy az ír alkotmány tiltja azt.

2012. dec. 27. 14:06
 13/21 anonim ***** válasza:

"Biztos egy ilyen hülye Európai Unióhoz akarunk tartozni?"

Jó ha tudod, hogy (a cikk szerint) a jelentés egyik készítője magyar, nevezetesen Herzog Mária szociológus. Ők arra jutottak, hogy nem feltétlen előzik meg a csecsemőgyilkosságokat ezek az inkubátorok. Na most ezt lehet vitatni (speciel engem sem győzött meg), de azért ne álljunk már ennyire szemellenzősen a világhoz, pláne ne kiáltsuk ki az egész EU-t hülyének!

2012. dec. 27. 14:45
 14/21 anonim ***** válasza:
itt a legtöbb kutató azt csinálja, amihez adják a támogatást! erre kapta a pénzt, hát ezt csinálta .... nézd meg kitől kapja a pénzt és megtudod, hogy mi volt a célja a kutatásnak ...
2012. dec. 27. 14:53
 15/21 anonim ***** válasza:
60%

"68% nem szokta elolvasni a fórumot, csak trollkodik ... nem szabad túl komolyan venni..."

Annyira nem szabad komolyan venni hogy én vagyok itt az egyetlen aki VALÓBAN(!!!!!!!!!!!!!!) elolvasta hogy miről beszél a kérdező és akit ezért kimoderáltak!!!

Az egyész GYK lassan egy vicc lesz!!!

Itt nem válaszokat kell adni hanem hatalmasakat trollkodni mert aki véletlenül leírja hogy egyáltalán nem is úgy van azt kitörlik!!

Aki leírja hogy az inkubátor nyugaton tiltott dolog az bent maradhat????

És senki még csak fel sem veti hogy h.lyeség????

Az inkubátor a túl hamar született csecsemőknek vagy más komplikációk miatt van és életet ment!! Egy általánosan használt orvosi eszköz ami mesterséges környezetet hoz létre ezeknek a csecsemőknek!!!!!

Egyszerűen eldobom az agyam a GYK adminjaitól hogy ezt kimoderálják!!!

Miközben maga a kamu állítás arról hogy az inkubátort be akarják tíltani az meg bent maradhat miközben az igazság az hogy nem akarják betiltani!!!

Csak azt hogy anonim módon az újonnan otthon megszült gyereket valaki egy úgynevezett "dobozban"(ami valójában egy melegítős tároló) vagy kihelyezett inkubátorban hagyja!!

És olyat meg aztán pláne nem írtam hogy a katolikus egyház gondolja károsnak lévén 1999-ben pont egy pap indította útjára ezt azzal hogy az anyák ne megőljék a gyerekeiket hanem ide helyezzék el! Az más kérdés hogy az egyházon belül ezt, így rengetegen nem helyeselték!

A lényege ezeknek az volt hogy odarakta az anya a gyereket és megnyomott egy csengőt amire pár perccel később kimentek és ellátták a gyereket!

És a tanulmány csupán azt állapította meg hogy a célját nem töltötte be mert egyáltalán nem lett kevesebb a gyerekgyilkosság!

Mert aki ott azonnal megőlte a gyerekét az így sem úgy sem vitte volna el az EMIATT KIHELYEZETT inkubátorba vagy dobozba!

És hogy gyakori volt hogy az anyák utólag meggondolták magukat de ugye az anonimitás és a személyiségi jogok miatt nincs lehetőség hogy bárki aki besétál az utcáról az információt kapjon hogy hova vitték az ilyen gyerekeket. Magyarán az eredeti célját nem töltötte be viszont sok keserűséget okozott az anyáknak akik meggondolták magukat és a gyerekeknek is így!!

És ha az trollkodás hogy utánanézek a valós tényeknek és beleolvasok a tanulmányba mielőtt válaszolok akkor igen trollkodok!

Az meg már a GYK sara hogy támogatja a kamu kérdéseket és kamu válaszokat de ha valaki valódi választ ad azt kib.ssza a fenébe, azonnal törli!!!

2012. dec. 27. 15:10
 16/21 anonim ***** válasza:
50%

Andizsuzsi:

Valóban ott rosszul fogalmaztam mert az abortuszt nem voltak hajlandóak végrehajtani az orvosok miután kijelentették hogy a gyereke meg fog halni valamikor a hasában!

Így meg ugye meghalt a gyerek, aztán meghalt az anya is, hisz egy halott gyerek volt a hasában!!!

2012. dec. 27. 15:16
 17/21 anonim ***** válasza:
Rajtad kívül mindenki megértette, hogy a nem várt gyermekeknek fenntartott inkubátorokat akarják beszüntetni ... legalábbis a tanulmány erre célozz. Ezt próbálja, mindenki megvitatni, hogy mit gondol helyesnek .... Te is szólj, hozzá a témához és akkor talán érdemi vita is kialakulhat az eltérő nézeteidről ... de ha nem a témához szólsz hozzá, akkor nehezen fogják egyesek tolerálni az indulataidat ....
2012. dec. 27. 15:17
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Rajtam kívül nem sokan szóltak hozzá érdemben!

Spec én voltam az egyetlen aki leírta hogy miért akarják betiltani és hogy miért hazugság hogy ezzel "a nem kívánt kisbabák meghalnak"!

Ha elolvastad az írásom akkor tudnod kéne hogy érdemben szóltam hozzá!!

Ha meg neked ezek az érdemi hozzászólások akkor gratula:

"Mert az inkubátor embertelen dolog."

És lám te se az én kommentem érveihez fűztél hozzá valamit(padig a tanulmányról írtam le tényeket és azzal érveltem!!!) hanem csak azt írtad hogy lám miért nem írok tényeket és miért nem a kérdésről írok???

Én többet az általad kért "vitához" már képtelen vagyok tenni minthogy leírom a véleményem és azt alátámasztottam a tanumányban találtakkal!

Innentől akkor jó vitatkozást arról ami szerintetek "érdemi vita"...

2012. dec. 27. 19:12
 19/21 Andizsuzsi ***** válasza:

"Valóban ott rosszul fogalmaztam mert az abortuszt nem voltak hajlandóak végrehajtani az orvosok miután kijelentették hogy a gyereke meg fog halni valamikor a hasában!

Így meg ugye meghalt a gyerek, aztán meghalt az anya is, hisz egy halott gyerek volt a hasában!!!"

Ez így történt. De ez nem az egyház hibája (bár tény, hogy az írek erősen vallásosak), hanem az ír alkotmány tiltja az élő magzaton elvégzett abortuszt. Lehet ezt vitatni, én sem értek egyet vele, de nem lehet ezt az egyház nyakába varrni, számtalan erősen katolikus országban rendezték már rég ezt a kérdést.

2012. dec. 28. 08:25
 20/21 anonim ***** válasza:

Andizsuzsi:

Az alkotmány engedi az abortuszt ha az az anyát veszélyezteti valamilyen módon. Csak ugye nincsenek erre szabályok.

És amit vallok a katolicizmusról, hogy amit annó Jézus mondott azzal maximálisan egyetértek és egy olyan egyháznak én is szívesen a tagja lennék!

De amivé az emberek tették az egyházat, a szigorú, sokszor értelmetlen dogmák és a Bibliából kiragadott érvelések hamissága, na azt már nem szeretem!!

Azt sem szerettem itthon hogy a mi abortusztörvényünkről sem a nők, hanem a KDNP-s(és fideszes) "keresztény" úrak, a keresztény hagyományokra hivatkozva döntötték el hogy szigorítva lesz! Én úgy gondolo ilyenről csak a nők bevonásával lehetne dönteni hisz rájuk vonatkozik!! Aztán ha szerintük is szigorítani kell akkor legyen úgy...

2012. dec. 28. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!