Az EU-nak mi a lényege?
ok minden nem tiszta nekem, ezért leírom,hogy hogyan látom a dolgokat.
Tehát van az EU ami "egyesíti" az országokat Európában.
Ott van a világbank az IMF is és ott mindenki belead(?) a közösbe és akinek szüksége van rá az felvehet kölcsönt amit vissza kell fizetnie.Na de ez személy szerint kinek jó?Ez valójában nem is rólunk civil lakosokról szól hanem csak valaki/valakik jó sokat bezsebel ezáltal?
(Nem Wikiéédia linkekre vagyok kíváncsi meg semmilyen link nem érdekel, szeretném ha valaki egyszerű szavakkal nagyjából,röviden leírná és akkor még felvetek kérdéseket ha úgy gondolom)
A kérdés az ami vastagon ki van emelve, ott a zöld rész tetején fehérrel oda is van írva,hogy "A kérdés" az pedig így szól: "Az EU-nak mi a lényege?"
Értem?
Az a helyzet hogy csatak hülye vagy.
Az EU-nak semmi köze az IMF-hez. Két külön dolog. Az EU-ba mindenki befizet, aztán a csóróknak mint pl mint mi több zsét adnak vissza. Cserébe elvárnak néhány apróságot, pl ne rontsuk nagyobb oszágok bizniszeit a ratyi minőség alatti olcsó termékeinkkel egyes területeken és hasonlók.
Az IMF meg egy pénzügyi szervezet ami néhány híjján a világ összes országát tömöríti. Minden ország a gazdasági mutatói alapján fizet be pénzt.
Ezt a pénzt különböző dolgokra használják fel a segélynyújtástól egészen a hitelezésig.
"Az EU-nak mi a lényege?"
A háborúk megszüntetése Európában. Illetve most már Európa egységesítése az USA, Kína, Orosz Föderáció és Indiával való versenyben való helytállásért. Amúgy a béke megőrzése sikerült is, a montán unióval lekötötték a nyugat-németek nehéziparát, így nem nagy tudott háborúra készülni... Hogy ennek mi értelme volt? Elég csak abba belegondolni, hogy a 20. században a nacionalizmus két világháborút összehozott, aminek a mérlege a pénzben nem kifejezhető emberi életek elvesztése, az infrastruktúra, az ipar szétrombolása, a kontinens világhatalmának elenyészése. Tényleg megérte! Ma meg kapjuk a fejünket, hogy az USA és Oroszország ide-oda pingpongozik a kontinens államaival, hatalmi érdekeik szerint.
"Na de ez személy szerint kinek jó?"
Az IMF, a világbank, a világkereskedelmi szervezet, a NATO, az ENSZ, mind-mind a nemzetközi kapcsolatrendszer eredményei. Egy részét az USA kezdeményezésére hoztak létre, más részüket a nemzetközi kapcsolatok rendezésének, a kereskedelem intézésének és szabályozásának ügyén alapítottak. Nem jóindulatból, hanem a viszonyok tisztázása miatt. Ugye Magyarország is kereskedik a külfölddel, ez nem megy egyetemes szabályok nélkül, amit nemzetközi szervezetek ne szabályoznának. Ház ez a létük értelme. Amúgy az IMF kamat jóval alacsonyabb a piaci kamatnál, sőt, szerintem nem nyereségesek, mert a tagállamok látják el tőkével (Magyarország is tag).
Az csak rizsa, hogy az EU célja a kontinens békéjének biztosítása és a népek egyesítése egy szebb világ érdekében.
Nem azért van béke Európában, mert létezik az Európai Unió, hanem azért létezik az EU, mert béke van a kontinensen!
Az EU nem old meg semmilyen konfliktust, például a magyar-szlovák, a lengyel-litván kapcsolat sem javult a csatlakozás hatására, még talán romlott is.
Ha bevennék Macedóniát, Boszniát, Koszovót az EU-ba az nem oldana meg semmit, a konfliktusok ugyan úgy megmaradnak.
Az EU célja a közös piac: az áruk, a tőke és a munkaerő szabad áramlása.
Egységes politikáról, közös hadseregről szó sincs és ez szerintem a jövőben is megvalósíthatatlan.
A lényege a négy alapszabadság biztosítása:
Személyek, áruk, munkaerő és tőke szabad áramlása a tagállamok között.
Szerintem ez a magja, minden más rizsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!