Tatár ugyanaz mint a mongol?
Ha kell az ötös figyelj jobban a tanárodra, mert gyakran elég hiányos a tudásuk... Én mai napig emlékszem rá mikor, azért kaptam elégtelent, mert a tanárom nem fogadta el, amit én egy dokumentumfilmben láttam ...
Persze, féltem megvédeni az igazamat és tudtam azt az elméletet is amit ő tanított, csak úgy kinevetett megalázott, hogy mai napig bennem van ... :D
Ki tudja hogy milyen történelmet tanult 40 éve vagy akár 20-10 éve ... történelem mindig változik...
Állítom 200 éve többet tudtak az emberek saját múltjukról, mint most...
"De töri órán mégis azt mondta a tanár,hogy hasonlóak. Vagy akkor nem?"
A kolibri is hasonló a szúnyoghoz, mégsem teljesen ugyanaz. Ha mindkettőt jobban megnézed felfedezel egy árnyalatnyi eltérést.
Az eredeti tatárokat éppenséggel a mongolok igázták le a 13. században és a korabeli források szerint szinte teljesen kiirtották őket. Ennek ellenére nevük mégis átragadt a mongolokra, akik - mentségükre legyen mondva - lelkesen tiltakoztak is ez ellen.
A mai tatárok (kazanyi, asztrahányi, krími tatárok) már csak távoli rokonságban állnak ezekkel az eredeti tatárokkal, inkább különféle - főként török nyelveket beszélő - népek keveredéseként jöttek létre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!