Igaz, hogy a Vatikán azért nem tagja az EU-nak, mert diktatúra?
és ők?
ők miért nem tagok?
na?
monaco?
andorra?
liechtenstein?
Szerintem inkább azért, mert nincs vallásszabadság.
De leginkább azért, mert az EU hagyományosan gazdasági együttműködés, és a Vatikán irreleváns ilyen téren.
Irán sok emberi jogot azért durvábban korlátoz, mint a Vatikán, szóval az elnevezése hasonlít, de gyakorlatilag ég és föld.
Az EU-nak jelenleg egyetlen diktatúra sem tagja, az első válaszolónak javaslom: 1. tanuljon meg olvasni 2. olvasson utána a témának:)
A Vatikán azért nem tagja az EU-nak, mert sosem kérvényezte azt, hogy felvegyék az EU-ba.
A diktatúra és a monarchia közé egyenlőségjelet tenni pedig hát... szóval na...
5/7-es válaszoló
Könyörgöm a Vatikánban milyen vallásszabadság kéne legyen? Legyenek református meg unitárius bíborosok is, vagy hogy képzelted el??
Csak, hogy egy kicsit tisztában legyünk a dolgokkal, Vatikán lakossága így néz ki:
A pápa a városállam első számú állampolgára, a többi 571 vatikáni állampolgár közül 223-an laknak a területén. Az állampolgárok megoszlása a következő: 73 bíboros, 273 szentszéki diplomáciai szolgálatban álló személy, 33 nyugalmazott szentszéki diplomata, 49 egyéb egyházi személy, 1 szerzetesnő, 86 svájci gárdista, 25 világi férfi és 31 világi nő.
8/9
5-ös vagyok
_Senki_ nem állította, hogy a Vatikánban vallásszabadság kéne, hogy legyen. Olvass figyelmesen. Azt írtam, hogy _nincs_ vallásszabadság, és az EU tagállamokban pedig jellemzően van.
Ennyi.
Egyébként annak van igaza, aki azt írta, hogy azért nem tag, mert nem kérvényezte, csak én úgy értelmeztem a kérdést, min csúszna el, ha kérvényezné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!