Van olyan valaki, akinek tapasztalatai is vannak a Baader-Meinhof csoporttal kapcsolatban (azaz élt akkor, amikor a csoport működött)?
Igen, van.
Andreas Baader, Ulrike Meinhof, Gudrun Elsslin amikor lecsukták őket, kértek lemezjátszót a cellájukba. Megkapták, mert még nem volt jogerős bírósági itélet, meg szerintem amúgy is megkapták volna.
Na néhány óra alatt telefont csináltak valahogy a lemezjátszóból és hónapokig beszélgettek egymással, anélkül, hogy a smasszerek bármit is sejtettek volna.
RAF = Rote Armee Fraktion
a 70es években volt baloldali terrorista szervezet, nagyon sok vér szárad a lelkükön. mint feljebb írták, politikusokat, gazdasági vezetőket robbantottak fel, repülőgépeket raboltak el. én már anno is gyanítottam, ami a rendszerváltás során kiderült, hogy a STASI, a volt NDK titkosszolgálata támogatta őket fegyverekkel, robbanószerekkel, pénzzel és kiképzéssel.
az utolsó kettő is én voltam.
tehát:
nagyon megbélyegezte a hétköznapi hangulatot, az egész ország tele volt plakátozva a keresett terroristák képeivel, az összes állami hivatal is.
én nem találkoztam senkivel, aki szimpatizált volna velük. az emberek arra vártak, hogy mikor fogják végre elkapni a bandát.
valamelyiknek a védőügyvédje volt Otto Schily, aki később politizálni kezdett a zöldeknél, aztán átment a SPD-be és még belügyminiszter is lett. akkor persze már teljesen más nézetet vallt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!