Japán miért nem készít saját nukleáris fegyvert?
Kínának és Észak-Koreának már van nukleáris fegyvere.
Tudom, hogy elvileg az USA garantálja Japán biztonságát, de egy Kínával szembeni háború esetén kétlem, hogy Amerikai be merne avatkozni.
Ha japán lennék, én fontosnak tartanám, hogy Japánnak is meglegyen az elrettentő ereje.
Nincsenek jó tapasztalatik az atommal kapcsolatban, nem csoda, hogy kevesen szorgalmazzák a dúsítást.
A többség mostmár az erőműveket is ellenzi.
A nagyhatalmak kormányai már rég rájöttek, hogy egy nyílt háború egyik félnek sem válik előnyére, ezért csak szép lassan igyekeznek elnyomni egymást. Ha már zuhan a bomba, vége mindennek, tökmindegy hogy nekik is van-e. Szerintem érett döntés a japánoktól, hogy nem erőltetik ezt, és inkább a gazdaságukra, valamint a kutatás-fejlesztésre koncentrálnak.
Észak-Korea pedig csak paranoiás.
Egyébként Japán a technológiai fejlettségével rövid időn belül olyan atombombát gyárthatna, amilyet csak akar.
Tudjátok mi lenne a totál irónikus?
Ha Japán elkészítene két atombombát, az egyiket Hirosimában, a másikat meg Nagasakiban és véletlenül mindkettő felrobbanna még ott a városban XDDD
Utolsó :
Ha viccnek is szántad, durva volt. E két város elpusztítása a történelem legtragikusabb eseménye.
Előttem elmondták már az választ.
Egyébként hadd tegyek fel két egyszerű kérdést!
1. Gondoljátok, ha a japánok fejlesztenének egy atombombát, akkor az orrotokra kötnék?
2. Az első válaszolót miért pontoztátok le, az utána következőket, akik meg pont ugyanazt írták le, csak épp fölöslegesen hosszú mondatokkal, azokat miért pontoztátok fel?
Japánnak nagyon fejlett atomtechnológiája van, így ha megszületne a döntés néhány hónap alatt elkészíthetnék a bombát. A többi nagyhatalom is ráhagyná, mint pl. India esetében.
Én nem egy nukleáris háborút vizionálok, csak arra gondoltam, hogy Japán így növelhetné a tekintélyét a térségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!