Szíriában most miért van ekkora probléma? Miért lövöldözik a népet ráadásul a saját vezetőik?
Iránt még értem, de Szíriát nem.
Olyan szép az az ország, de most valaki leírná dióhéjban hogy mi okozza ezt a hatalmas válságot Szíriában, hogy az ENSZ meg a NATO is készenlétben áll?
Ez mind az arab tavasz idején kezdődött??
Szíria mikor lesz újra BÉKÉS normális (nyugodt) ország?
Mint például Jordánia.
Ha mond valamit az "arab tavasz" kifejezés, ott is szeretne egy másik csoport hatalomra kerülni. A mostani meg nem akar menni. Az iráni fundamentalizmus egyáltalán nem olyan, mint a szír közigazgatás.
Az semmiképp se jó, hogy ilyen hosszú ideje ilyen véres polgárháború dúl, de a helyzet bonyolultságát mutatja, hogy a nyugati vezetők se nagyon tudják, mit tegyenek. Kadhafinál egyszerűbb volt a képlet, be is avatkoztak. De itt nem egységes a Nyugat.
Külföldön valakiknek érdekük, hogy a jelenlegi hatalmat leváltsák és amúgy is a háború jó üzlet tud lenni. Ez az egész arab tavasz dolog nem önmagától indult ki, hanem kívülről a regnáló hatalmakkal szemben állók pénzelésével és felfegyverzésével indították el a polgárháborúkat.
A mese ugyan az, mint a szovjet időkben Afganisztán esetében. Jött a nyugat és a megszálló oroszok ellen készítettek sok afgán hőst, mint Oszama Bin Ládent.
Kétségesnek érzem azonnal elítélni a szír rezsimet mert vannak olyan hírek is, hogy nem kis részben az al-Kaidával áll szemben. Továbbá szinte biztos, hogy Szíria esetében is úgy mint Líbiában egy sokkal kegyetlenebb rend állna majd be.
Nem kell rögtön ugrani arra amit a tv-ben látsz mindig gondolj bele vajon milyen céljuk van ezzel.
Én amikor hallottam Líbiáról első dolgom volt beütni wikiepediára és megnézni az erőforrásait.
és láss csodát ("1954-ben jelentős kőolaj-készletet fedeztek fel, ennek nyomán megnőttek az állami bevételek. A világ egyik legszegényebb országából hirtelen rendkívül gazdag ország lett. Bár az olajjövedelem nagyon megnövelte a líbiai állam pénzügyi lehetőségeit, a népességet irritálta, hogy ez a gazdagság a király és az elit kezében összpontosult.")
Én nem mondok ezzel semmit csak annyit több oldalról járd körbe a témát és szerintem ez az oldal is egy jó eszköz erre úgy , hogy respect a kérdésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!