Romániaiak! Ti átlagosan mennyit kerestek?
Akkor ne magyar nyelven irogass magyar fórumokra, hanem románul istenitsd Romániát h milyen "nagyszerű" ország...
Amugy az erdélyi, partiumi kicseket, pénzeket mind kiviszik, és moldvat(észak-kelet Románia) és havasalfoldet(délkelet Románia) fejlesztik belőle, MIG Erdély le van tojva... Na istenitsd Romániát...
Kezd elegem lenni ebből az állandó "Romániában mennyivel jobb szövegből"...
Kelet-Magyarországi vagyok, gyakran utaztam át az utóbbi egy-két évben Romániába. Most lehet, hogy én voltam vak, de az általam látott falvak és városok még mindig lepusztultak voltak. Mikor visszafelé átjöttem a határon, komolyan azt gondoltam, hogy Magyarországon még a fű is zöldebb.
A hipermarketekről... nem is baj, hogy nincs több, így is túl sok van 10 millió emberre. Csoda, hogy nem zárják be egyik-másikat, bár mostanában egyre több szűnik meg a környezetemben az alacsony vásárlóerő miatt...
Egyébként van IKEA nálunk is, csak megjegyzem - ugyanis nagyon nagyra vagy vele, hogy Romániában (IS) van.
- A bukaresti metróról... én 4-ről tudok, annyi meg nálunk is lesz, ha végre elkészül az az istenverte 4-es metró. Sőt, már az 5-öst is tervezik.
- Hogy jobbak a vonatok? Meglehet, de mindenhol? Magyarországon való igaz, sok régi vonat van, de ha jól körülnézel és nem csak az állandó panaszkodást figyeled, akkor azt tapasztalod, hogy nálunk sem rosszabbak a vonatok. Főleg Budapest agglomerációjában járnak modern szerelvények, de előfordulnak az ország több részén is. És ha már ennyire dicsekszel: nálunk meg vannak Railjetek (tudom, hogy osztrák, de a MÁV-val közösen üzemeltetik).
- Azt is folyamatosan dicsérik Romániában, hogy mennyi pláza épül... Nos akkor itt hívnám fel a figyelmet arra az egyszerű tényre, hogy nálunk plázastop van január 1-től, mert már túl sok épült (ha jól számolom pl. Budapesten 21 van, de még mindig bővítik az Árkádot stb.: [link] Vidéken is ugyanúgy van pláza Debrecenben, Békéscsabán, Szegeden ahogy a nem túl nagy Siófokon is stb.
Békéscsabán - ami Kelet-Magyarország, a 64 000 fős lakosságra most akarták megépíteni a második plázát, de mivel plázastop van érvényben, nem építkezhetnek.... Ja, és 96 kérelem volt eddig ebben az évben plázaépítésre: [link]
- A csapatostul kiköltözésről: szerintem a méhkeréki románokra gondolsz, őket nagyon emlegette egy szintén Romániát előnyben részesítő válaszadó egy korábbi kérdésben. Lehet, hogy sokan vannak akik ott dolgoznak, de, hogy csapatostul költöznének ki, azt nem hiszem... Aki kimegy, az Nyugat-Európába megy általában... Megbocsáss, de még senkit nem hallottam úgy nyilatkozni, hogy "Romániába költözöm, mert ott jobb" - pedig Békés megyei vagyok, ami azért nem a leggazdagabb megye....
Ne érts félre, nem Romániát akarom lehúzni, mert tényleg fejlődik és nem is verem a mellem, hogy mi mennyivel jobbak vagyunk. Csak ha már te így dicsekedsz, akkor én is had dicsekedjek a saját hazámmal. Tudom alapkövetelmény az itt lakóknak, hogy utáljuk Magyarországot és, hogy mindenhol máshol jobb, de azért néha a jó dolgokat is észre kéne venni... :)
Az utolsó vagyok :)
Románia magához képest tényleg sokat fejlődik, Magyarország meg eddig fejlődött és most lelassított (sajnos), így szerintem is közel egy szinten lehet a két ország, bár nem tudok teljes véleményt alkotni, mert nem romániai vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!