Valaki magyarázza már el nekem: ha nincs is túlzott reprezentációja a zsidóságnak az USA-ban, akkor miért licitálják túl egymást a kampányoló pártok az Izrael-pártolásban?
Barack Obama például a kampánybeszédjében külön szónokolt Izraelről. Azt mondta "Izrael biztonsága számunkra szent. Ez nem tárgyalási alap."
A programpontok közé társadalmi nyomásra vették vissza, hogy "Izrael fővárosa Jeruzsálem."
Melyik másik - ráadásul ilyen jelentéktelenül kicsi - országnak van így csókolgatva a lába nyoma?
De, van. Olvass Nathanael Kapner-től és nézd meg a videóit, ki mindenki kabátjára teszi rá a hatágú csillagot ?!
Ő is zsidó vallású volt, de már évtizedekkel ezelőtt áttért az ortodox keresztény hitre, most szerzetes. Jó cikkei, videói vannak a témáról, angolul, arról is hogy miért kell "csókolgatni a lábuk nyomát"...
A rengeteg neoprotestáns egyház különösen nagy jelentőséget tulajdonít a Szentföldnek vagyis Izraelnek,aminek ha annyi vége a világnak.
Meg hát az "ellenségem ellensége a barátom" elv alapján a szavazók is inkább Izraelt támogatnák a vallásos rizsa nélkül is mint a csúnya terrorista arabokat .( az átlag amerikai honpolgár nyugodt szívvel learabozza/terroristázza Irán sőt az egész Közel-kelet lakosságát is).
Ja és nem a farok csóválja a kutyát amit mindenáron ki akarsz sajtolni a témából ,még mindig Izrael az USA ölebe és nem az USA,Izrael megszelídített szörnyetege.
Szerintem akkor már 2. és az 5. is tudomásul vehetné, hogy röhejes dolog vallási magyarázatokkal kidumálni egy ország bel- és külpolitikáját.
Oké, hogy ez egy tényező, de hogy ezzel indokolja valaki, azt nem tudom megérteni..
"Szerintem akkor már 2. és az 5. is tudomásul vehetné, hogy röhejes dolog vallási magyarázatokkal kidumálni egy ország bel- és külpolitikáját.
Oké, hogy ez egy tényező, de hogy ezzel indokolja valaki, azt nem tudom megérteni."
De nem csak ezért fontos Izrael,mintha mondtam is volna de nem számít. Jól jön Izrael előretolt bástyaként a terrorizmus elleni vég nélküli harcban.
A belpolitikáról meg annyit,hogy ennyivel és egy kis terroristázással együtt a közvélemény ennyivel is megelégszik.
"Szerintem akkor már 2. és az 5. is tudomásul vehetné, hogy röhejes dolog vallási magyarázatokkal kidumálni egy ország bel- és külpolitikáját."
Ezt magyarázd el azoknak az amerikai valláskárosultaknak, akik abortuszklinikákat gyújtogatnak, azt elvégző orvosokat megölnek. Valamint magyarázd el Bushnak is, aki keresztesháborúnak nevezte az afganisztáni bevonulást. Továbbá azoknak a republikánusoknak is magyarázd el, akik azért ellenzik (WTF? Onnan? Ide? Mi közük hozzá?!) az EU-t, mert szerintük maga Babilon, a Sátán. És szerintük az EU-t porig kellene bombázni. Na most, ezek az elmebetegek az amerikai társadalom egy nem elhanyagolható részét teszik ki és nyilván ők is szavaznak (sajnos), ezért a sok politikus idomul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!