Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A baloldali liberalizmus már...

Pro Patria kérdése:

A baloldali liberalizmus már Japánba is betört?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=UDjoei8fIBM

A 0:29-nél látható férfi például azt nyilatkozta, "a japán császárnak azonnal távoznia kell, ő a felelős a háborúért, és nincs rá szüksége a népnek."

Pedig a császár még nem is uralkodott a világháború idején. Apja tetteiért pedig miért lenne felelős?

A szükségességét pedig az adja, hogy összeköti a nemzet szétszabdalt részeit, a különböző társadalmi, vallási és politikai rétegeket, egy nép felett álló személyként, közös pontként.

Másfelől a messzire visszanyúló gyökerű császár Japán népe számára a történelmi múltjukat és a jelenüket összekötő kapocs. Ő az, akiben él közös örökségük, a történelmük élő képviselője, a közös haza jelképe.

Ő tehát az, aki a különböző társadalmi csoportokat, és az egymást követő korokat, évszázadokat egységben tartja.

A másik kijelentése, miszerint "a japán államvallás egy szekta. És a császár a szekta feje."

A vallás az, ami meghatározza a társadalmi normát, az értékrendet, az erkölcsöt. Minden népnek, nemzetnek elengedhetetlenül szükséges.

A liberálisok nálunk is így kezdték: kivették a nemzet két sarokkövét, a honszeretetet az uralkodó összetartó személye által jelképezve, és az erkölcsöt a vallástalansággal.

Az eredménye pedig a mai társadalmunkban a pártoskodás, széttagoltság, sokak részéről a nemzetük iránti érdektelenség, az emberekben és nem közösségekben való gondolkodás, a mások kárán való előbbrejutás, a közöny a többiek sorsa és a szülőföld iránt, és a gyökereink megtagadása, rosszabb esetben elhagyása.

Az erkölcsi alapok elvételével pedig a válások, drogok, gyermekszülők lettek a mindennapi élet részei.

Japán még nem tart itt. De figyelnie kellene az ilyen elemekre, tanulnia mások hibáiból (például Kambodzsa, Laosz, Kína, vagy épp Magyarország és a proletárdiktatúra, majd a Rákosi- és Kádár-rendszer kapcsán). Mindig ilyen apró kis szónokokkal kezdődik.

2012. aug. 24. 16:16
 1/4 A kérdező kommentje:

Kedves Kalergi, tévedsz, én nem "megválaszoltam a saját kérdésemet", hanem magyarázószöveget íllesztettem be hozzá.

Sokszor hangoztatod te, és a brancsod, hogy "ti vagytok az értelmiség", a "műveletlen és nem olvasó" jobboldali csőcselékkel szemben. Nem számítottam rá, hogy gondot jelent neked elolvasni húsz A4-es oldalt a témáról, ha komolyanvehetőnek akarod mutatni magadat. De nem így történt.

Ui.: Ez az oldal pedig mindenkié, tetszik neked a jelenlétem, vagy sem.

2012. aug. 24. 16:33
 2/4 anonim ***** válasza:
60%

Szerencsére a 100 milliós japán népben csak pár ilyen őrült szaladgál, nem úgy mint nálunk.

Kérdező, az általad említett Kalergi szabadkőműves bűnöző nevét viseli,

[link]

és nem érdemes vele vitázni, mert egy balfék.

2012. aug. 25. 19:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Kérdező, neked fogalmad sincs semmiről, csak szajkózod, amiket a fejedbe vertek.
2013. jan. 8. 09:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Kik vertek a fejembe és mit? Mit tudsz rólam? Netán ismerjük egymást?
2013. jan. 9. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!