A baloldali liberalizmus már Japánba is betört?
http://www.youtube.com/watch?v=UDjoei8fIBM
A 0:29-nél látható férfi például azt nyilatkozta, "a japán császárnak azonnal távoznia kell, ő a felelős a háborúért, és nincs rá szüksége a népnek."
Pedig a császár még nem is uralkodott a világháború idején. Apja tetteiért pedig miért lenne felelős?
A szükségességét pedig az adja, hogy összeköti a nemzet szétszabdalt részeit, a különböző társadalmi, vallási és politikai rétegeket, egy nép felett álló személyként, közös pontként.
Másfelől a messzire visszanyúló gyökerű császár Japán népe számára a történelmi múltjukat és a jelenüket összekötő kapocs. Ő az, akiben él közös örökségük, a történelmük élő képviselője, a közös haza jelképe.
Ő tehát az, aki a különböző társadalmi csoportokat, és az egymást követő korokat, évszázadokat egységben tartja.
A másik kijelentése, miszerint "a japán államvallás egy szekta. És a császár a szekta feje."
A vallás az, ami meghatározza a társadalmi normát, az értékrendet, az erkölcsöt. Minden népnek, nemzetnek elengedhetetlenül szükséges.
A liberálisok nálunk is így kezdték: kivették a nemzet két sarokkövét, a honszeretetet az uralkodó összetartó személye által jelképezve, és az erkölcsöt a vallástalansággal.
Az eredménye pedig a mai társadalmunkban a pártoskodás, széttagoltság, sokak részéről a nemzetük iránti érdektelenség, az emberekben és nem közösségekben való gondolkodás, a mások kárán való előbbrejutás, a közöny a többiek sorsa és a szülőföld iránt, és a gyökereink megtagadása, rosszabb esetben elhagyása.
Az erkölcsi alapok elvételével pedig a válások, drogok, gyermekszülők lettek a mindennapi élet részei.
Japán még nem tart itt. De figyelnie kellene az ilyen elemekre, tanulnia mások hibáiból (például Kambodzsa, Laosz, Kína, vagy épp Magyarország és a proletárdiktatúra, majd a Rákosi- és Kádár-rendszer kapcsán). Mindig ilyen apró kis szónokokkal kezdődik.
Kedves Kalergi, tévedsz, én nem "megválaszoltam a saját kérdésemet", hanem magyarázószöveget íllesztettem be hozzá.
Sokszor hangoztatod te, és a brancsod, hogy "ti vagytok az értelmiség", a "műveletlen és nem olvasó" jobboldali csőcselékkel szemben. Nem számítottam rá, hogy gondot jelent neked elolvasni húsz A4-es oldalt a témáról, ha komolyanvehetőnek akarod mutatni magadat. De nem így történt.
Ui.: Ez az oldal pedig mindenkié, tetszik neked a jelenlétem, vagy sem.
Szerencsére a 100 milliós japán népben csak pár ilyen őrült szaladgál, nem úgy mint nálunk.
Kérdező, az általad említett Kalergi szabadkőműves bűnöző nevét viseli,
és nem érdemes vele vitázni, mert egy balfék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!