Az USA miért az Antant oldalán szállt be az első világháborúba, ha kezdetben a németekkel szimpatizáltak?
A németek hadihajónak néztek egy olyan amerikai hajót ami civileket szállított és leszedték.
És erre begurultak a jenkik.
Na ez már vicc!!!
Miért lett törölve a hsz-em???
Leírom hogy azért mert az USA az angolokkal volt jóban akik a franciák és lengyelek szövetségesei voltak!
A németek megtámadták a lengyeleket és így hadba léptek a franciákkal, angolokkal.
A németek jóban voltak a japánokkal akik meg megtámadták az USA-t!
És így elég fura lett volna ha az USA azzal a japánnal harcol akik a németek szövetségesei miközben a németeket meg segíti az szövetséges angolok ellen...
Nah lehet újra törölni!
Bár aki megmondja hogy miért annak adom a zöldet! :))
Zoli azért törölték mert az I. világháborúról van szó és nem a másodikról.
És azért álltak az antanthoz ,mert a legtöbb ország nem nézi jószemmel ha a civiljeit egy másik ország hadserege hidegre teszi..
Köszi.
Megkövetem magam, tényleg elrontottam.
Ha hibázok beismerem :)
Bár jobb lenne ha a GYK küldene erről valami üzenetet és nem nekem kéne találgatnom.
persze pont az amcsik azok akik ezért szálnak be...
gazdasági ok semmi több, csak találni kellett egy okot na az elsőbe ez volt a másodikba meg az a bizonyos pearl harbor..mind2 irányított volt.
de nem kell messzire menni, irak ellen is kellet indok,terrorizmust is meg kellett teremteni arra a 2001-es támadás volt és lám arab tavasz is csak úgy hirtelen kirobbant és iránnal is elindultak a bajok.
színház az egész világ, de főleg az usa..sőt az egész hidegháború is csak egy nagy színház volt mert a háttérben meg nagyon is eggyüttmködtek különböző titkos kutatásokba és kisérletekbe.
Am igen!
Nem mondasz hülyeséget, hiszen az alapanyagot a CIA Oroszországtól vette, amiből készíthették a lopakodó gépeiket az Area-51-ben a hidegháború során.
Pláne ,hogy attól vették akik után kémkedtek. :)
na akkor véget vetek a találgatásnak
igen egyszerű okból léptek be az antant oldalán, mert kölcsönökkel hadianyaggal támogatták angliát és franciországot .
ha nem ők nyertek volna akkor ezt sose kapta volna vissza az usa, és hogy belépjenek a háborúba az volt az ürügy hogy egy német tengeralattjáró kilőtte az egyik hajójukat
a háború előtt meg azért szimpatizáltak a németekkel mert érdekük volt a háború hogy feléljék a túlméretezett készleteket, hogy folyamatos termelést fenn tudják tartani , aminek a következménye a 29-es válság lett, de ez már nem ide tartozik...
remélem tudtam segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!