Az első vagy a második világháborút tartod érdekesebbnek?
Az elsőt tartanám "érdekesebnek" többek között azért mert elég kevés szó esik róla.
Persze értem én, hogy nagyrészt állóháborúból állt az egész, de már a könyökömön jön ki amikor meglátom valamelyik "história csatornán", hogy éppen a német villámháború, a szovjet front, Berlin ostroma vagy a normandiai partraszállás(ebből végképp elegem van) című dokumentumfilmet mutatják. Amit még eléggé elhanyagolnak az a csendes óceáni harcok, nagyon szűkszavúak ezzel kapcsolatban és akkor is csak a Midwayi csatára szorítkoznak.
mind2 nagyon érdekes a maga módján..
az első kapásból azért mert 20. századi seregek harcoltak 19. századi hadirendel..többek közt ezért volt sokkal brutálisabb az első a második világháborútól.
a második meg a hatalmas technológiai fejlődés miatt és a motivációk miatt..
mert míg az első eggyértelmű gazdasági okvolt még német részről is addig a másodikba német részről éllettér és nacionalista okok voltak.
(az más kérdés h az usának ez egy nagyon jól kapóra jött gazadási lehetőség volt és mint utólag kiderült be is jött nekik..)
Mi érdekeset találsz abban, hogy kinyírtak egy rakás embert.
Az első világháborúban egy ember halála volt az ok a háború kitörősére. Szerintem elég lett volna, ha Gavarilo Principet végzik ki, vagy zárják életfogytiglan börtönben.
A második világháború kitörésének az oka meg az volt, hogy egy ember alól nem esett ki a létre, vagy nem esett rá egy meteorit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!