Svájc a holokauszt miatt gazdagodott meg vagy előtte is gazdag ország volt?
Svájc a bankok országa.Mindenki oda tette a pénzét.
Az én családom is amikor menekültek a kommunizmus elől , oda mentette a vagyonát.Magyar arisztokrataként csak bajt hozott volna rájuk a kék vér a kommunizmusban.Ezért először elmenekítették a vagyont és utána disszidáltak.
ezt én sajnos nemsusom, mert egy kicsit buta vagyok.:(((
jaj, a fenébe is már.:((
Svájc nem volt mindig gazdag ország. Egészen a II. VH-ig az országot inkább a kivándorlás, mint a bevándorlás jellemezte. A XV-től a XIX. sz. közepéig az ország legjobb exportja a zsoldosok voltak. Ez alatt az időszak alatt kb. 2 millió svájci szolgált más országok haderejében.
A XVI. sz-tól kezdve sok svájci vallási üldözés miatt hagyta el az országot. Csak 1850 és 1914 között 400.000 svájci hagyta el az országot és telepedett le főleg Észak-Amerikában.
A svájci átlagpolgár jóléte újkeletű, a II. VH utáni kezdődött - hogy ehhez köze volt -e a zsidó vagyonnak, nem tudom. De tény, hogy pl. a XVI., XVII., XVII. században az átlag svájci nem igen élt jobban, mint az akkori átlag magyar. Sőt, Magyarország vallási szempontból toleránsabb országnak számított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!