Miért nem cserélik le - például - az olaj kulcsfontosságú szerepkörét, s váltanak a nemzetek a cikkben szereplő energiaforrásra? A forrás: mno.hu/tudomany/az-usa-energiafogyasztasanak-ezerszereset-al litottak-elo-1092627
A napokban olvastam egy laboratóriumról az USA-ban, amely képes előállítani az államok energiafogyasztásának ezerszeresét.
A kőolaj és a földgáz, valamint a megújuló energiaforrások használata a fogyasztók számára magas kiadásokkal jár szinte minden országban.
(Tény, hogy hatalmas államérdekek húzódnak meg az olaj kereskedelme mögött, ezen ok miatt tettem fel a kérdésemet a "Politika" rovatban.)
ma 11:41
Olvastam, ezzel volt tele a sajtó akkoriban. Most meg gyakorlatilag visszakoznak. A megújulók nem olcsó energiaforrások egyrészt, másrészt pedig nem is bírná az elektromos hálózat, mert a zöld energia termelése nem egyenletes. Szóval elég légből kapott dolog. Hangzatosnak hangzatos csak bilibe lóg a kezük, gyakorlatilag a fosszilisek és az atom az évszázad közepéig meghatározóak lesznek. Aztán meg ki tudja, lehet a negyedik generációs és szaporító erőművek annyira beválnak, hogy kiszorítanak minden mást...
"a fosszilisek és az atom az évszázad közepéig meghatározóak lesznek"
Sajnos még tovább is, ha csak nem lesz újabb erőmű-katasztrófa, vagy neadjist valami olyan háborús konfliktus Európában vagy Amerikában, ahol egy bomba véletlenül eltalál egy erőművet vagy atomtemetőt. Nem csinálhatunk az egész Földből atomhulladék-temetőt... miért nem hiszi el senki a tudósoknak, hogy a hulladék legalább 1000 évig sugároz veszélyesen és addig kell rá vigyázni?
"Nem csinálhatunk az egész Földből atomhulladék-temetőt... miért nem hiszi el senki a tudósoknak, hogy a hulladék legalább 1000 évig sugároz veszélyesen és addig kell rá vigyázni?"
Tulajdonképpen a szaporító reaktorok üzemanyaga a hátrahagyott nukleáris hulladék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!