Miért nem cserélik le - például - az olaj kulcsfontosságú szerepkörét, s váltanak a nemzetek a cikkben szereplő energiaforrásra? A forrás: mno.hu/tudomany/az-usa-energiafogyasztasanak-ezerszereset-al litottak-elo-1092627
A napokban olvastam egy laboratóriumról az USA-ban, amely képes előállítani az államok energiafogyasztásának ezerszeresét.
A kőolaj és a földgáz, valamint a megújuló energiaforrások használata a fogyasztók számára magas kiadásokkal jár szinte minden országban.
(Tény, hogy hatalmas államérdekek húzódnak meg az olaj kereskedelme mögött, ezen ok miatt tettem fel a kérdésemet a "Politika" rovatban.)
"az-usa-energiafogyasztasanak-ezerszereset-allitottak-elo"
Ha jól értem, ez még mindig kísérleti üzem, nem állandó működésre készült. Azért is csak kísérletnek tűnik, mert ekkora energiát nem szerencsés és nem is érdemes egy helyen előállítani. Egy helyről úgysem igazán lehetne elosztani egy fél kontinensnek, nem lehet ennyi energiát hagyományos módon kezelni vagy szállítani a meglévő eszközökkel. Stratégiailag sincs semmi értelme. Szóval inkább presztizs szerzés van mögötte, de tény, hogy érdekes.
Ha jól értem a cikket, itt arról van szó, hogy egy pillanatra fel tudnak szabadítani hatalmas energiát fúzió segítségével. Ez még nagyon messze van attól, hogy ez egy folyamatos energiaellátás legyen.
Ilyen energiaforrásaink amúgy már régóta vannak. Pl a nap sokszor annyi energiát közvetít a Földre, amire szükségünk lenne. Vagy a villámcsapások energiája szintén sokszorosát biztosítja a szükségleteknek.
Ember!!
1. Az összes műanyag termék olajból készül, mit is akarsz mire cserélni?
2. Ma még 40 év kutatás után kisérleti módon minden lehetséges technikai trükköt, technológiát bevetve, relatíve mini teljesítményben kb. 1 perces működést sikerült megvalósítani.
Akkor????
"nem kéne még ezeknél is százszor veszélyesebb atomtechnikával kísérletezni."
Nem veszélyesebb a fúzió, ellenkezőleg éppen hogy veszélytelenebb. Másrészt a napban is ez a folyamat megy végbe.
"Az EU Fukushima óta nem atomenergia-barát, nálunk ilyen biztosan nem lesz, Amerika irtsa ki saját magát, ha ennyire hülye."
Az EU nem atomellenes. A németek is kénytelenek lesznek atomot használni, amint a zöldek és szimpatizánsaik megpillantják a villanyszámlájukat. Onnantól már nem fog semmilyen méregzöld propaganda számítani, mert amelyik kormány nem az olcsó atomot támogatja, az megbukik.
Kérdezőnek: a fúziós energiától még évtizedekre vagyunk, ha nem egy évszázadra. Már ötven éve is azt hajtogatták a tudósok, hogy fúziós erőmű ötven év múlva lesz, most is ez a sláger.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!