Addig rémisztgetik, gyötrik az embereket ezzel a "válsággal" ameddig ez Európai Egyesült Államok tervét keresztül nem erőltetik?
Először is van egy világgazdasági válság, illetve már egy európai recesszió, amely visszahat a világra. Adva volt a válság előtt az unió felépítménye, ami működött is addig amíg a válság el nem érte. Most, hogy ennyire sérülékeny a struktúra, előbb-utóbb kénytelenek lesznek a tagállamok lemondani a szuverenitásuk egy részéről, amelyet egy uniós szervnek adnak át. Azonban szerintem fontos lenne a demokratikus rendszer növelése az unión belül, hiszen ha már oda is fizetünk adót, akkor azzal a vezetőket mi, európai polgárok el is számoltathassuk, de főleg mi választhassuk meg őket. Azonban fontos azt is hangsúlyozni, hogy ha nem lépnek előrébb a tagállamok az integrációban, akkor a felbomlás sokkal nagyobb gazdasági és politikai áldozatokkal jár. Én azt gondolom, hogy ilyen esetben egy újabb európai "polgárháború" is kirobbanhatna az országok egymásra mutogatása és bűnbakkeresés révén.
De kérdezem én: miért nem fogadjuk el a szuverenitásunk egy részének átadását, ha kis nemzetállamokként nem tudunk szembeszállni sem az USA, sem a feltörekvő Kína, Oroszország és India gazdasági és politikai nyomása ellen?! Egyszerűen az európai nemzetállamok kicsik és politikailag, katonailag jelentéktelenek.
Sityak meséld el majd a görögnek is az Akropolisz tetejére kiállva ,hogy a válságot csak beképzelik maguknak.
Mégis mit mondjon az IMF hogy egyre jobb lesz minden? Nézz körül szerinted javul bármi is ?
Az egyesítés már csak a "csakazértse" elven következne be,mert nehogy már megmondják hogy mit tegyünk .
Az egyenlősdire minden piacon egységes árak vannak ,de attól még nem mindenki azonos költőpénzzel meg vásárolni.
Mit szólnál ha odamenne hozzád valaki:
Hé egy panelban lakunk ,ezért kutyakötelességed venni nekem is egy plazmatévét hisz ugyanannyi közös költséged fizetünk, ezért ugyanakkora költekezésre vagyunk jogosultak .
zt már meg se merem említeni hogy az EEÁ-tól rettegők miért akarnak egységes "gyarmati" fizetést?
Hiába igaz ez a mondás:
Pénz beszél,kutya ugat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!