Mit gondoltok a magyar földek áráról? Kell -e nekünk tiltani a külföldi felvásárlásokat?
"de ez nem normális szerinted h. lesz kitörésre lehetősége annak a fiatalnak, aki 4-5ször keres kevesebbet nyugati társaitól"
Mondjuk tanul. ÉS miből kel kitörnie?
"Miért lesz jó ha külföldi veszi meg a földeket? Valszeg a profitot ő is fogja befektetni ..."
Még mindig jobb mint parlagon hagyni ,vagy olyan Fideszes komák kezében hagyni akik palántát is csak képen láttak.
Az uniós egyezményeket már meg sem említeném. Amíg a földek nagyrészét senki sem használja megfelelően ,a külföldiek földvásárlása még előnyös is lehet a számunkra Ha majd lesz megfelelő termelői rétegünk akkor lehet szigorítani (nem megtiltani) a földszerzést.
Az csak "nemzeti" maszlag hogy kivásárolják alólunk a ballibsi milliárdosok a földet.
mert szerinted máshol nem tanulnak eleget? Ha tanul és megszerzi a szükséges ismereteket akkor oda adják neki olcsóbban a földet? v ha tanul akkor több pénze lesz ? h érted ezt?
v inkább szerezzen diplomát ?
mert te úgy kezelnéd a problémát. pl.: korszerűsíteni akarod a fűtést, akkor eladod a házat?
sztem nem ez a módja, h mindent eladunk ...
"vagy olyan Fideszes komák kezében hagyni akik palántát is csak képen láttak. "
Ők is ugyanúgy eladják a külföldieknek pár év múlva.
"mert szerinted máshol nem tanulnak eleget? Ha tanul és megszerzi a szükséges ismereteket akkor oda adják neki olcsóbban a földet? v ha tanul akkor több pénze lesz ? h érted ezt?
v inkább szerezzen diplomát ?
"
Mivel nem lehetett tudni, hogy milyen kitörésről van szó, így nehéz volt.
HA földműves akar lenni akkor pályáznia kell állami földekre.
Ha nem és azért jól akar keresni akkor érdemes diplomát szerezni.
és mi van azzal aki nem állami földet akar hanem mondjuk a szomszédét szeretné megvenni?
Saját példámon tudom h. egyik ír ismerősöm egy pályakezdő venni akart balatonnál egy nyaralót s 2,5szer, annyiba került mint a szüleim háza melyet 50 év alatt építettek fel. és a nyaraló kb egy villának felel meg a a Balatonnál a mi házunkhoz képest ...
Nem keress sokat kinti viszonylatban ...
"A kérdező kommentje:
mert te úgy kezelnéd a problémát. pl.: korszerűsíteni akarod a fűtést, akkor eladod a házat?
sztem nem ez a módja, h mindent eladunk ..."
Fogalmazzunk úgy ha nem működik jól a fűtés és én különben sem lakok már ott akkor a fűtőtestszerelő külföldinek miért ne adhatnám bérbe?
"Természetesen, az a jó, ha magyar földön magyar paraszt gazdálkodhat."
Kinek jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!