Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Magyarság és a Székely nép....

Magyarság és a Székely nép. Mitől magyarabb a székely mint a magyar? Hiszen még a himnuszuk is más.1920-as években lett himnuszuk.

Figyelt kérdés
2012. júl. 6. 12:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Remek.

De a kunoknak és jászoknak mi közül a székelyekhez??

2012. júl. 18. 09:05
 12/21 anonim ***** válasza:

Nos Kérdező

Hát akkor meg tanulj történelmet te. Bár helyesirást is tanúlhatnál.Én sem irok mindent helyesen, mert nem magyar nyelven végeztem a tanulmányaimat, veled ellentétben. De legalább nem irok olyat , hogy egyenek a legyenek helyett és még sorolhatnám.

És mi ez a marhaság amit a székelyekről irtál, nehogy már megmond nekem , hogy ki vagyok és kik az őseim(felmenőim ahogy ti magyarok mondjátok). Jah majd még lassan németek leszünk vagy ki tudja mik, szerinted...

Anonymus megirta 1200-as években a Gesta Hungarorumban , hogy a székelyek a hunok utódai. Ez az első irásos feljegyzés a székelyek eredetéről, majd ezt mások is megerősitették.Persze később voltak még más elméletek is a székelyek származását illetően.De az amit te irsz az teljes mértékben képtelenség. Ha az 1140 es évek után telepittetek volna minket erdélybe akkor rá 50-100 évre nem emlékeztek volna már rá, hogy kik is a székelyek?

Már pedig ennyi idő telt el az első irott magyar kronikák megirása és a te betelepittési elméleted közt.

És az ősi székely rovás irás is a miénk , hiába mondják, hogy székely-magyar rovás irás. Mert az székely nem magyar, német vagy mit tudom én mi ...Szóval az a miénk. Mert nállunk maradt fenn még mindig. Szerintem még a rovásirást sem ismered, nem hogy még tudjál irni ezzel . És azt meg mivel magyarázod, hogy amig a többi csatlakozó nép mint a kunok, jászok...nem élveztek előnyöket a betelepittés után, de a székelyek igen. Mert ők már azelőtt itt éltek és Árpád elé mentek, és önként felajánlották szolgálataikat. Egy részlet a Wikipediából te is használhatnád néha "A székelyek eredethagyományát a középkori magyar gestaszerzők foglalták írásba, akik az V. századi hunok leszármazottaiként emlékeztek meg róluk. A honfoglalás előtt, a VIII.-IX. században a székelyek csatlakoztak a magyar törzsekhez, az államalapítás után határvédő közösségként adómentességet és fegyverviselési jogot élveztek, kiváltságaikat a középkorban és az újkorban is megőrizték."

És amúgy minek tetted fel ide a kérdésed , ha ilyen okos vagy és úgy gondolod, hogy te is tudod rá a választ...

Szerintem te ki nem állhatod a székelyeket, már a kérdésed is ezt tükrözi, ahogy fogalmaztál.

Inkább az antiszemitizmus eredetét és ne a székelységét tanulmányozd, akikhez neked semmi közöd.

2012. júl. 18. 15:44
 13/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó bejegyző. Amit ide írtam , azt a wikipédiából másoltam. Én a református istentisztelet miatt akadtam ki, hogy mit keres egy keresztelőn Magyarországon székely himnusz. A többin gondolkodj el
2012. júl. 27. 17:54
 14/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező tudod annak nincs semmi alapja amit belinkeltél. Én is a wikipédiából irtam, de annak legalább van alapja a székelyek eredetét illetően, mert nem csak ott irja...Ezt most nem részletezném.

Hát sajnálom, ha zavar téged a székely himnusz ha éneklik a református istentiszteleten.

De tudod nállunk székelyeknél meg a magyar himnuszt énekelték ünnepek alkalmából a római katolikus szentmisén.

Nos engem ez nem zavart, mert bármely nemzetnek is hallom a himnuszát legyen akár magyar, román, német vagy bármi végig hallgatom tiszteletből.

Persze ebben nem egyezik meg a véleményünk, van ez igy...

2012. júl. 27. 19:21
 15/21 A kérdező kommentje:
Feleslegesen húztad föl magadat, családunkban van több székely. Semmi bajom velük, legfeljebb annyi, hogy a saját elképzelésükhöz mereven ragaszkodnak. Kicsit nyakasak
2012. júl. 28. 12:37
 16/21 anonim ***** válasza:

Tudod nem húztam fel magam, csak büszke vagyok mint minden székely és kiállok a véleményem mellett. És hidd el egy székely sem nyakasabb egy magyarnál.

De most már végképp nem értem, hogy miért zavar téged a székely himnusz, ha állitásod szerint a te családodban is vannak székelyek?

2012. júl. 29. 16:46
 17/21 A kérdező kommentje:

Hogy ott magyar himnuszt énekelnek,azt meg lehet érteni. De itt nem értem miért a székely himnuszt :) Ráadásul nem keresztelőre való. Nem Székelyek összejövetele volt No meg a

pap is minek kevert bele politikát a szertartásba. Aztán azon siránkozott, hogy kicsiny gyülekezetébe milyen sok gyereket megkeresztelt és azok hol vannak.Csak öregek voltak vagy 10-en , a többi a keresztelőre gyűlt rokonság :( Hát hol is? Elmenekülnek az ilyen politikát összemosó istentisztelettől. Én is. Vagy a hívek lelkével foglalkozzon, vagy menjen kapálni :)

2012. júl. 29. 21:40
 18/21 anonim ***** válasza:

Nos látod abban teljesen egyet értek , hogy a politikát sok mindenből ki kellene hagyni.

De veled ellentétben én úgy gondolom, hogy a magyar himnuszt sem kellene romániában énekelni , ha nem akarunk politikai konfliktusokat. Mint ahogy magyarország miniszterelnökének sem kellene ide jönnie és a belügyeinkbe beleavatkóznia, mint ahogy mi sem tesszük ezt magyarországon.

Mert sajnos ebből konfliktusok is keletkezhetnek a két nép között. Nem beszélve arról , hogy a következményei rajtunk székelyeken fog csattani.

Ez az én véleményem erről.

2012. júl. 30. 00:07
 19/21 A kérdező kommentje:

Milyen igazad van. Nem csak itthon ott is megosztja az embereket. Sok barátot vesztettem már el a politika miatt.

Valóban ott se kellene a himnuszt énekelni a katolikus templomokban . Miért kell hergelni a környezetet? Nem vagyok vallásos, csak hívő lélek. Bár reformátusnak kereszteltek, de nem vágyom a templomba ezek miatt

2012. júl. 30. 06:00
 20/21 anonim ***** válasza:

Igy van a politikát mellőzni kéne, sok esetben. Mert sajnos a politika veszélyes és feszültséget kelthet olyan emberek közt is akik addig teljesen békében éltek egymás közt.

Én vallásos katolikusnak vallom magam és továbbra is rendszeresen megyek szent misére.Mert mi emberek tévedhetünk bárki is legyen az, de nem a vallás a felelős azért ha valaki politizál.

2012. júl. 30. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!