Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nyugodtabb globális helyzet...

Nyugodtabb globális helyzet lenne, ha eltörölnék a világon az összes vallást és kötelezővé tennék az ateizmust?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez nem kivitelezhető, de a világon nagyon sok a vallási konfliktus, amely ezzel elkerülhető lenne. Személyes véleményem, hogy a vallások idejemúlt ideológiák, amelyeknek ma már kizárólag a profitszerzés a céljuk.

2012. jún. 2. 20:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%

volt egy south park rész erről a témáról

ott az lett h az egyesült ateista liga irtotta az ateista liga tagjait és fordítva mert más volt a világképük ha jól emlékszem

na szerintem valami ilyesmi lenne

2012. jún. 3. 00:49
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

#11: Hát igen, lehet hogy lennének, akik eltérően értelmeznék az ateizmust.

Egyébként kizárt dolog, hogy nyugodtabb helyzet lenne, olyan lázadáshullámot indítana el egy ilyen intézkedés, hogy azt alighanem képtelenség lenne betartatni.

Ez éppen ellenkező hatás lenne, mint amit a kérdező feltételez.

Tehát ha meg is oldana egy-két konfliktust, létrehozna helyette sokkal többet.

2012. jún. 3. 05:04
 13/19 homo ludensz ***** válasza:
88%
Az ateizmus elvenné azt a kis reményt is ami talán sok embernek nyújt lelki vigaszt. Kérdésem az hogy mit adna helyette? Példa volt nálunk is a 40 év materialista ideológia ami különböző mértékben lerakódott a tudatunkba. 90 után meg szünt és ömlött be az addig kirekesztett áradat és mint minden áradás ez is hozott sok értéktelen lim-lomot.Jelenleg nincs olyan ideológia vagy filozófia irányzat amely minden kérdésre tudja a megnyugtató választ csak általánosságokat mond mint a vallások: ne ölj,ne lopj,tiszteld a felebarátodat...stb.A tízparancsolat az emberi együttélés esszenciája és most sem tudnának tömörebbet megfogalmazni csak be kellene tartani.
2012. jún. 3. 09:04
 14/19 anonim ***** válasza:
85%

Gondold végig ebből a szempontból: A vallások rengeteg határt szabnak híveiknek (nem csak a keresztény, hanem szinte minden nagy vallás). Olyan dolgokat tiltanak meg, vagy nem ajánlanak, amik többé-kevésbé, de inkább "többé" nem hasznosak vagy egyenesen károsak lennének a társadalomra ("Ne ölj, ne lopj" stb...)

Magamról is tudom, hogy sokszor ezek a határok szabtak nekem is határt, ha hülyeséget akartam csinálni, és nem a szabadságomtól fosztottak meg, hisz szabadon eldönthetem bármikor, hogy követem-e egy vallás tanait vagy sem.

Ergo a társadalmat inkább megvédik a vallások (legalábbis itt Magyarországon és szűkebb körünkben), semminthogy felborítanák egy társadalom nyugalmát.

Tudom, keresztes háborúk és társaik, de ilyenkor nagyon sokszor kiderült és kiderül máig, hogy inkább politikai, gazdasági háttere van a dolognak, csak a népnek jobban be lehet adagolni, hiszen a nép sokkal érzékenyebb a vallását érő támadásokra.

Ne a vallásokat hibáztasd, hanem azokat, akik kihasználják az emberek vallásuk iránti érzékenységét.

2012. jún. 3. 09:55
 15/19 anonim ***** válasza:
Az emberek hitét nem lehet teljesen kigyomlálni , ezért teggük fel hogy egyáltalán nem alakultak ki vallások , akkor sokkal élhetetlenebb világ lenne . A vallások értékrendet és reményt adnak az embereknek . Vallások nélkül nem lenne ilyen szilárd közerkölcs , minden anarchikusabb lenne . A középkorban a hit által a pápaság volt az , ami összekötötte a nemzeteket . A vallást és egyházt jó ha eltudjuk különíteni ,és nem kéne minden egyházat megbélyegezni amelyik nem szed tizedet.
2012. jún. 3. 09:57
 16/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező – az ateizmus – az nem más, mint egy ismeretnek a tagadása. Tagadni csak azt lehet, amit megismerünk, Ami nincs, arról beszélni sem lehet. A vallási dogmák nem azonosak a megtapasztalt valósággal. Csupán egy áttételes ismeretnek a hiányos és töredékes, nem egyszer egyoldalú megfogalmazásai.

Ugyan nézzél már egy kicsit a vallási konfliktusok hátterébe. Meg a saját lelkedbe. Mi is az igazi mozgató rugó? Az olaj, az ópium, az arany, és egyéb lelőhelyek, valamint a hatalom birtoklása.

Ha csak egy kicsit is ismered a történelmet, akkor rá jössz, hogy a vallás csak ürügy volt, a telhetetlenség, a kapzsiság és legfőképpen az irigység miatt.

Még az Úr Jézusnak keresztre feszítése is irigységből történt. (Mt. 27,17-18)

"Mert a hol irígység és czivakodás van, ott háborúság és minden gonosz cselekedet is van." (Jak 3,16)

"Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, - Isten országának örökösei nem lesznek." (Gal 5,21)

63/F

2012. jún. 3. 11:59
 17/19 anonim ***** válasza:

Tehát betiltanád a gondolati és lelkiismereti szabadságot? Liberalizmus van, basszus!!! Vagy az csak egy duma?? :P

Nem lenne nyugodtabb a globális helyzet, olyan lenne, mint a szocializmusban.

2012. jún. 4. 13:17
 18/19 anonim ***** válasza:
Attól még hogy eltörölnék a vallásokat, attól még egy csomóan tartanák! és speciel leszarnám magasról ha vmi hülye kitalálná hogy vallás nincs, az ateizmus a jó. A gyerekemnek pedig megtanítanám, hogy ne higgye el amit az iskolában tanult a vallásról.
2012. jún. 4. 16:17
 19/19 anonim ***** válasza:
Hogyha eltörölnénk a vallásokat, akkor lenne nemzetiségek közötti konfliktus. Persze, hogyha eltörölnénk minden vallást, ideológiát, politikai nézetet, nemzetiséget, bőrszínt, minden települést, mindent és mindent, ami az embereket megosztja, akkor nem lenne semmi, tehát nem létezne semmi. Mert nem csak vallási ellentétek vannak, vannak viták pl. abból is, hogy valaki a jazz zenét, valaki pedig a rock-ot, vagy a komolyzenét szereti. Hogyha mindent eltörölnénk és mindenki csak egyvalamihez tartozna, akkor meg a hatalomért lennének háborúk, hogy ezt az egy valamit (egyféle vallás, egyféle zene, egyféle bőrszín, egy nem, egy magasság, egyféle szexuális irányzat, stb.) ki irányítsa. Vezető nélkül pedig semmi sem lehet túl hosszú életű, mert hogyha nincs vezető, akkor anarchia van, ami pedig káoszt, bántásokat, lopásokat, stb. eredményez.
2014. okt. 26. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!