Szerintetek a globális témában mennyire időszerü a lenini forradalmi helyzet a mostanitól, illetve mi a különbség?
LEEEE-NIN, A HŐŐ-ŐS KI CSAK NÉÉ-PÉNEK ÉLT!
A kérdező belekevert a kérdésbe néhány szót, ami értelmetlenné teszi azt. Ezek a a "globális témában", valamint a "mostanitól, és mi a különbség". Hagyjuk ki ezeket, és mindjárt van értelme a kérdésnek: "mennyire időszerű a lenini forradalmi helyzet?".
Először is mit mondott Lenin a forradalmi helyzetről. A forradalom feltétele ugyanis szerinte (és tőle függetlenül is) a forradalmi helyzet. A forradalmi helyzet pedig akkor áll fenn, ha az uralkodó osztály már nem tud a régi módon uralkodni, az elnyomott osztály pedig már nem akar a régi módon élni. Tekintsünk el az "osztály" szótól, a többiben igaza volt Leninnek. És függetlenítsük a dolgot Lenintől is, mert ennél jobb meghatározást egyébként sem hallottam, bár nem vagyok szakértője a témának.
Én úgy fogalmaznám a szöveget, hogy forradalmi helyzet az, amikor a hatalmon lévők már nem tudnak a régi módon uralkodni, és az érintettek (a nép, a zemberek) nem akarnak a régi módon élni.
Hát szóval ettől most nagyon messze vagyunk. A hatalom még új, egy éves sincs, és ereje teljében van. Szépen építget egy antidemokratikus rendszert (ld. sajtószabadság, magántulajdon elleni kormányzati lépések, stb.), de ez az érintettek többsége egyelőre jól el van vele. A jelenlegi vezetés egyelőre demokratikus választáson is simán megszerezné a hatalmat, legfeljebb csak a kétharmad lenne kérdéses. Csak az értelmiség morog, de a szava (szavunk) messze nem hangzik túl a kertek alján.
Szóval nemhogy forradalmi helyzet nincs, de még csak komolyan érzékelhető elégedetlenség sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!