Kinek áll érdekében Magyarországot ilyen komoly kiberfegyverrel támadni?
Nem is tudom, hogy Politika vagy Szám.tech rovatba illik a kérdés, de mégis inkább ide:
(+ a bejegyzésben lévő linkeket is érdemes elolvasgatni)
"A Flamerként emlegetett szoftver a maga 20 MB-os méretével a Kaspersky sokat tapasztalt kutatói szerint minden bizonnyal valaha látott legkomplexebb károkozó"
"Friss: Kikerült a Symantec riportja is. Fő célterületek: Ciszjordánia, Magyarország, Irán, Libanon - ritkán kerülünk ilyen társaságba!"
Nem tudom mire vélni, nincs sem atomunk, se olajunk, se pénzünk, mi kell nekik?
Melyik ország lehet a megbízó? Első körben Izraelt vagy Kínát mondanám, az USA ennél kifinomultabb, de akár ők is. Vagy valaki teljesen más?
Egyszerűen az az oka, hogy Magyarország (a magyar számítástechnikai rendszerek) könnyen megtámadható. Nem konkrétan ellenünk irányul a támadás, hanem az olyan rendszerek, gépek ellen, melyeknek nincs erős védelmük, ahol az emberek nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy a számítógépüket ne lehessen megtámadni, "zombiként" felhasználni.
Sajnos nálunk még igen kevesen törődnek rendszeresen a gépük megfelelő védelmével, a tűzfalak helyes beállításával, vírusirtó és egyéb behatolás ellenőrző programok működtetésével. Tehát a magyar gépekbe ÁLTALÁBAN viszonylag könnyű behatolni.
Értem, de több forrás is említi, hogy legalább 5-8 éve létezik ez a vírus, de csak most sikerült felderíteni. Mit csináltunk mi 2006-7 körül, ami Közel-Kelettel vagy Oroszországgal kapcsolatos (az oroszok is kaptak egy kicsit a vírusból, sőt az osztrákok is)?
Ennek semmi értelme... Mindenki mindenki ellen?
Nem tesztelésre gondolok... :-)
Egy vírus terjesztéséhez is "tömegbázisra" van szükség. Egy védtelenebb rendszerben (pl. Magyarország) könnyebben terjed a vírus, nehezebb kiirtani, tehát jó bázis lehet. Olyan helyen, ahol megfelelő ellenőrző programok vannak, és hamar detektálják a vírustevékenységet, jóval kisebb esélyük van.
Ha egy megfelelően fertőzött helyről támadom az erőset, akkor is sokkal több esélyem van, mintha egy gyengén fertőzött területről tenném ugyanezt. Ezért a vírus terjesztőknek NEM az erős megtámadása a közvetlen céljuk (az majd megtörténik magától, ha a vírus jól elterjed), hanem a tömeges fertőzés előidézése. Erre pedig éppen a védtelenebb rendszerek, országok a legalkalmasabbak.
Azóta pénzeli Irán a Jobbikot.
"Irán célja, hogy Európát szembefordítsa az Egyesült Államokkal. Ennek érdekében erőteljes propaganda-hadjáratot folytat, és szélesíti ügynökhálózatát az öreg kontinensen - állítja egy lapunknak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő. Ennek ellenére a magyar kormányzati és ellenzéki politikusok gyakorlatilag semmilyen jelentőséget nem tulajdonítanak annak, hogy a Jobbik egyre szorosabb kapcsolatokat épít ki az iszlám köztársasággal, amellyel atomprogramja miatt a nyugati világ egyre komolyabb diplomáciai háborút vív. A radikális párt perzsa kapcsolatait menedzselő iráni orvos - aki éttermet üzemeltet és a Fradit is támogatja - azonban úgy véli, a titkosszolgálatok minden lépését figyelik.
Írd be googlebe, hogy jobbik + Irán. Meg biztos hallottad a polgárháborús hangfelvételt, ahol elszólta magát az arab pénzről.
Hmm, ez az Irán-Jobbik dolog nekem új, nem hallottam róla, ezért is tettem fel a kérdést, nem tudtam mire vélni, így legalább van egy elméletem magamnak :)
#3: Ahogy olvastam a felépítését, több szerver is van, amivel fordul a vírus, hogy mit tegyen, de az egyértelmű, hogy ennek a vírusnak nem az a lényege, hogy mezei gépeken terjedjen, hanem, hogy ott, ahová szánták (komolyabb állami/vállalati hálózatok), rejtve maradjon és küldje haza az infót.
A "buhera" a hatás kedvéért leröviditette a listát. A ténzleges lista:
"West Bank, Hungary, Iran, Lebanon, Austria, Russia, Hong Kong, and the United Arab Emirates."
"A fertőzött rendszereken folyamatosan monitorozza a hálózati forgalmat, képernyőképeket készít és továbbít, valamint képes a mikrofon és a billentyűzet lehallgatására is."
Tudjátok mekkora erőforrás kell arra csak nálam, hogy a vírust ellássam? Csekély 1920x1080as felbontást folyamatosan streamelni, és ez csak egy a sok közül...
Nincs az az isten, hogy ilyen jelentős hálózati féreglyukat ne venne észre egy vírusirtó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!