Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a külhoni magyarok is szavazhatnak majd a Mo-i választásokon?

Figyelt kérdés
2012. máj. 22. 01:27
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:

"És mivel viszonylag kevesen zarándokolnának el e miatt a nagykövetségre vagy a konzulátusra, Orbán most bevezeti nekik a levélben való szavazást."

Dehogy is! Megadóztatja azokat akik nem mennek el szavazni.

2012. máj. 22. 13:15
 12/51 anonim ***** válasza:
nekem tetszik az ötlet. a szomszéd országokban élők önhibájukon kívül születtek a határ "rossz" oldalára. a kormány külpolitikája meg érinti a "külföldön" élő állampolgárokat is úgyhogy az érintettség megvan. van aki magyarországon él de "nem ide adózik" vagy mert a cégéből kilapátolja a pénzt biztonságosabb külföldi bankszámlára vagy a kettős adóztatást akadályozó egyezményeket használva máshol fizetik ki ahol kisebb az adó
2012. máj. 22. 14:10
 13/51 anonim ***** válasza:
30%
Nem értem mi ezzel a baj...Magyar választáson szerintem jóga van a MAGYARNAK SZAVAZNI, egyébként semmi más különlegessége nem lesz csak, hogy az MSZP teljesen lecsúszik a Jobbiktól és a Fidesztől, amúgy se lett volna másképp csak 2018 helyett 2014-re éri el őket a vég...
2012. máj. 22. 14:39
 14/51 bumbi02 ***** válasza:
82%

nekem tetszik az ötlet. a szomszéd országokban élők önhibájukon kívül születtek a határ "rossz" oldalára. a kormány külpolitikája meg érinti a "külföldön" élő állampolgárokat is úgyhogy az érintettség megvan.

Ja őket nagyjából olyan 100 intézkedésből 1 érint, minket pedig a többi 99. Persze önhibájukon kívül születtek határon túlra, de ez nem indokolja azt hogy az itteni szavazásokon szavazzanak. És persze meg kell azt is említeni, hogy nem mindenki önhibáján kívül került határon kívülre, kivándorlók is vannak. Akik elmentek Amerikába, Németországba stb. Ha már szavazhatnak a külföldi magyarok, akkor már mindegyikük szavazhat. És Amerikából mekkora rálátása van a magyar belpolitikára? Nem túl nagy.

Semmi közük nincs ahhoz, hogy Magyarországon ki a kormány. Ettől még magyarok maradnak ők is.

2012. máj. 22. 14:55
 15/51 A kérdező kommentje:

Engem mint magyar állampolgárt egy csomó kötelezettség is terhel: (adók, TB, illetékek, honvédelem, stb) Cserébe van egy szavazati lehetőségem, de a döntésem következményeit is nekem kell viselnem.

Nekik viszont csak jogaik lesznek, pedig állítólag ugyanolyan magyar állampolgárok mint én.

2012. máj. 22. 22:57
 16/51 anonim ***** válasza:
50%

"Nekik viszont csak jogaik lesznek, pedig állítólag ugyanolyan magyar állampolgárok mint én."

Sajnos ma úgy néz ki az ideológia, hogy mindenki magyar itthon és kint, de a kintiek kicsit magyarabbak. Kövér mondta, hogy nekik is minden jár ami az itthoni magyaroknak. Érdekes, hogy a közterhek és a járulékok megfizetése nem. Arra meg senki ne hivatkozzon, hogy a "szörnyű elnyomás" miatt nincs lehetőségük adni is valamit Magyarországnak, nem csak a kezüket tartani.

Nekem a győri egyetem verte ki a biztosítékot. Az egyik ismerősöm írta, hogy oda akar menni tanulni, de nem tud mert nem vették fel a kollégiumba. Ellenben!

"Határon túli (nem EU-s tagállamban élő) magyar állampolgárok is jelentkezhetnek a kollégiumba, ők a kollégium szabályzata alapján mentesülnek a felvételi eljárás alól és automatikusan elhelyezésben részesülnek. Jelentkezni ugyanúgy a Neptun rendszeren keresztül kell."

A Los Angelesi magyarok biztos nem engedhetik meg maguknak az albérletet.

2012. máj. 23. 05:06
 17/51 anonim ***** válasza:
26%

Helyes. Aki nagykorú és magyar állampolgár az szavazhasson a választásokon.

Ez a nem itt él, nem itt adózik ok, csak álságos kifogás. A szavazásra való jogot nem az adó és lakhely együttes (vagylagos) megléte teremti meg.

Az 18 évnél idősebb egyetemista akkor ne szavazzon? (Itt él, de a legtöbb még nem adózik. Csak áfa, jövedéki, szerencsejáték után stb)

A nyugdíjas ne szavazzon? (Itt él, de a legtöbb már nem adózik. Csak áfa, jövedéki, szerencsejáték után stb)

Munkanélküli ne szavazzon? (Itt él, de nem nagyon adózik. Csak áfa, jövedéki, szerencsejáték után stb)

Esetleg az itt tartozódó külföldi turista szavazhasson, mert ő is fizet áfát a vásárlásai után, jövedéki adót ha benzint, piát vesz vagy szerencsejáték adót ha pénzt dob a nyerőgépbe.

vagy

A jogszerűen itt élő, itt dolgozó külföldi állampolgár szavazzon?

És az a magyar állampolgár szavazhat e aki magyarországi állandó lakcímmel rendelkezik, de évek óta Münchenben dolgozik?

Stb-stb-stb Ilyen és ehhez hasonló példákat rengeteget lehetne még sorolni.

Nem itt él, nem érti a dolgokat, nem látja át a politikát, a gazdaságot stb okok is csak kifogások. De szerintem nem helyesek.

Ki érti jobban a politikát, a gazdaságot? Egy New Yorkban (Stockholmban, Berlinben, Marosvásárhelyen) élő magyar állampolgár professzor, aki napi szinten követi az itthoni híreket vagy az a borsodborzasztói, 50-es férfi aki a nap 24 órájából 18-at alkoholos mámorban tölt?

Ki érti jobban a politikát a gazdaságot? Egy Bécsben élő magyar fiatal aki napi szinten netezik, követi az itthoni és a világhíreket vagy egy 80(akárhány) éves, az országot soha életében el nem hagyó idős ember aki bár papíron egészséges, de némi demencia azért már megfigyelhető rajta?

Én is tudnék rengetet olyan okot, feltételt mondani (kor, végzettség, jövedelem stb) ami alapján cenzust lehetne bevezetni. De ez hüłyeség. A demokrácia nem erről szól. Mindenkinek aki magyar állampolgár joga van a választásokon szavazni.

Téged nem azért terhel adó, TB és egyéb kötelezettség, mert magyar állampolgár vagy, hanem azért mert itt élsz Battonya és Nemesmedves között. Ha teszem azt üzbég állampolgár lennél, de itt élnél, akkor ezek a kötelezettségek ugyanúgy meglennének veled szemben. (Csak nem szavazhatnál!) Ezek alapján az itt élő üzbégek is mondhatnák, hogy itt élek , itt adózok, akarok szavazni!

Honvédelmi kötelezettség pedig minden magyar állampolgárra vonatkozik, lakhelytől függetlenül ("Minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére.").

2012. máj. 23. 07:57
 18/51 anonim ***** válasza:
65%
17-es: Akárhogy is csűröd-csavarod, nevetséges, hogy a kormány olyan emberek százreinek adott szavazati jogot, akik egy percet se éltek Magyarországon, miközben előzetes választási regisztrációval akar kiszorítani a választásból több százezer itt élő magyart. Hogy is van ez?
2012. máj. 23. 08:15
 19/51 anonim ***** válasza:
75%
Helytelen csak az szavazzon akinek bejelentett lakása van Magyarországon. Ezt a FIDESZ csak azért csinálja, hogy meg tarthassa diktátori, elnyomó, hatalmát.
2012. máj. 23. 09:21
 20/51 bumbi02 ***** válasza:
73%

Egy New Yorkban (Stockholmban, Berlinben, Marosvásárhelyen) élő magyar állampolgár professzor, aki napi szinten követi az itthoni híreket vagy az a borsodborzasztói, 50-es férfi aki a nap 24 órájából 18-at alkoholos mámorban tölt?

Ki érti jobban a politikát a gazdaságot? Egy Bécsben élő magyar fiatal aki napi szinten netezik, követi az itthoni és a világhíreket vagy egy 80(akárhány) éves, az országot soha életében el nem hagyó idős ember aki bár papíron egészséges, de némi demencia azért már megfigyelhető rajta?

Ez kb olyan összehasonlítás, mintha azt mondanám hogy ki sakkozik jobban egy 20 éves egyetemista, vagy egy köbméter fa?

Hasonlítsd össze a New Yorki 50-es a magyar 50-essel, a bécsi fiatalt a budapesti fiatallal. Mert hozhatnék én is példát hogy a csíkszentszögi 70 éves mennyire lát bele a magyar helyzetbe...

+Az hogy valaki olvassa a neten a híreket, nem egyenlő azzal hogy érzi a bőrén a döntésének súlyát. A bécsi fiatal megszavazza nekünk a Fideszt, majd mi meg fizetjük a 20 féle új adót. A bécsi fiatalra semmilyen hatással nincs az h ki van itt kormányon.

Akárhogyan akarod megmagyarázni a feketéről azt, hogy fehér, nem fog menni.

Én se szavazhatok Romániába, én se szavazhatok Amerikába, és ha tehetném se tenném. Mert nem érint sehogy az ottani helyzet. Mert nem értek az ottani politikához.

2012. máj. 23. 10:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!