13. -ban bedől a bankrendszer?
Nem, mert 2012. decemberében vége lesz a világnak, tehát már 2013 sem lesz, nemhogy Euro-bedőlés...
(Jó lenne, ha ezek a nagy próféták NEM TŰNNÉNEK EL nyomtalanul a be nem vált jóslataik után... De még csak nem is hallottam olyanról, aki utána ugyanúgy fennhangon bejelentette volna, hogy "elnézést, tévedtem".)
"Jó lenne, ha ezek a nagy próféták NEM TŰNNÉNEK EL nyomtalanul a be nem vált jóslataik után... De még csak nem is hallottam olyanról, aki utána ugyanúgy fennhangon bejelentette volna, hogy "elnézést, tévedtem""
Nézd, azt hogy a rendszer fenntarthatatlan szerintem mindannyian tudjuk, hogy össze is fog omlani azt is, ők már esetleg csak az időpontokban tudnak tévedni. Azt meg eleve pluszmínusz félévvel jósolták.
"hogy a rendszer fenntarthatatlan szerintem mindannyian tudjuk,"
Persze. Hiszen az volt az ősközösség is. Fel is bomlott.
Meg a feudalizmus is fenntarthatatlan volt, és felváltotta a kapitalizmus.
Sok rendszer van, ami "fenntarthatatlan", de amíg nincs más a helyébe, addig nem tud felbomlani, mert az adott körülmények között még mindig ez az, ami a leghatékonyabban működik.
"ők már esetleg csak az időpontokban tudnak tévedni."
Hát persze. Ez ÍGY teljesen igaz.
Csak azt nem lehet tudni, hogy egy hónapot tévednek-e, vagy 50 évet? Esetleg 200-at?
A szocializmus is fenntarthatatlan volt, mégis eléldegélt nálunk is vagy 40 évet, a szerencsétlen oroszoknál meg vagy úgy 70-et... Ott is sokan mondták, hogy "fenntarthatatlan", csak azt nem tudták, hogy mikor bomlik szét.
Én nem bocsátkoznék ilyen jóslatokba, és továbbra is fenntartom, hogy igencsak jó hatású lenne, ha a fentebb említett jósok a be nem teljesedett jóslataik után legalább gerincesen beismernék, hogy tévedtek.
De erre nem nagyon van példa.
"Sok rendszer van, ami "fenntarthatatlan", de amíg nincs más a helyébe, addig nem tud felbomlani, mert az adott körülmények között még mindig ez az, ami a leghatékonyabban működik. "
Fel tud, mert jön a helyébe egy válságos állapot. Nem csak emberalkotta rendszer lehet érvényben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!