Más országokban is ilyen magas a passzivitás a pártokkal szemben, mint itthon?
Nem hiszem, bár nem állnak rendelkezésemre konkrét statisztikai adatok, csak éltem más országokban, és ott sehol nem tapasztaltam ilyen kiábrándulást.
És tudjuk, hogy Magyarországon se volt ez mindig így, bár itt sem emlékszem korábbi számokra. Arra viszont emlékszem, és ez is egy idevágó döbbenetes adat, hogy ma 31-2 %-kal lehet valaki Magyarország legnépszerűbb politikusa. Göncz Árpád még 80 felett volt. Ez magyarul azt jelenti, hogy akit "szeretünk", azt is inkább utáljuk. Szégyen ez, és teljes mélypont. Csak azt nem tudom, hova vezet majd mindez. Mert most ez a teljes elfordulás és kiábrándulás nem jár együtt lázadó törekvésekkel. De azt hiszem, ez az abnormális helyzet, azaz a csendes utálkozás sem tarthat túl soká. És vajon mi lesz az után?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!